Друштво

Заједничким снагама граде
помоћне црквене објекте

Мјештани Трстенаца покренули су акцију прикупљања новца за наставак радова на црквеној сали и помоћом вјерском објекту који се налазе уз цркву Вазнесења Господњег у мјесном гробљу.

Протонамјесник Славиша Топић рекао је да је већ урађен велики посао захваљујући искуључиво новчаним прилозима Трстенчана.

– Црквена сала је површине 120, а помоћни објекат 72 квадратна метара. Када радови буду завршени имаћемо чајну кухињу, тоалет, простор за прислуживање свијећа и опијела и испраћај покојника – рекао је Топић по чијем благослову су мјештани почели са прикупљањем новца.  

– Све се ради искучиво на добровољној основи, нико не иде од куће до куће да тражи новац, већ се мјештани могу јавити у цркву и донирати колико желе – рекао је Топић.

У прикупљању донација за ове објекте ангажовани су и Ненад Илић, Драган Миланковић и Предраг Видаковић, а за подручје Њемачке контакт особа је Душко Кулага. 

-Препознали смо да је потребан нови замах и помоћ свештенику како би радови били настављени. Све то је за добробит села – нагласио је Илић.

Related posts

Светосавска академија
данас у Центру за културу

Derventski List

Борку Топићу
друга награда

Derventski List

Прилика за хуманост
пред Васкрс

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još