ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗА ДЕРВЕНТУ 2018. ГОДИНА БИЛА ВЕОМА УСПЈЕШНА

Начелник општине Милорад Симић приредио је данас традиционални новогодишњи пријем за представнике јавног живота, а гостима је поручио да је иза Дервенте успјешна година.

– Вриједно смо радили и за боље сутра наставићемо да се боримо заједно. Наше је да овдје обезбиједимо повољно привредно окружење. По бројним параметрима, већ високо котирамо, посебно када је у питању број страних компанија које послују на подручју општине – рекао је Симић додајући да је за малу општину каква је Дервента 698 привредних субјеката и 115 пољопривредних произвођача, са непуних 7.000 запослених, извозом од 302 милиона и увозом од 260 милиона КМ, велика ствар.

Начелник је, говорећи о пројектима који су реализовани током ове године, игралиште са вјештачком травом уз ФК „Текстилац“, припремљен терен за изградњу градског парка, те проширење вртића „Трол“.

– Око четири милиона марака уложено је ове године за разне пројекте, међу којима су рехабилитовање четири велика путна правца и 20 сеоских, грађени су водоводи у селима, те расвјета. Скупштина општине је усвојила буџет општине за сљедећу годину, којим је предвиђено 1,5 милиона марака за капитална улагања – истакао је Симић додајући да је задовољство што Дервенту препознају као успјешну локалну заједницу, што су потврдила и признања која су ове године стигла на адресу општине.

– На Дунавском бизнис форуму у Новом Саду, од 14 земаља Дервента је добила признање као лидер у одрживом развоју, а за нас, који смо били у великој мјери порушени, сваки поен вриједи дупло јер смо кренули далеко испод нуле – додао је Симић.

Начелник је свим Дервенћанима честитао предстојеће празнике.

– Прије који дан прославили смо католички Божић, сада се радујемо Новој години, православном Божићу и другим празницима и желим да пожелим свако добро свим нашим становницима. Имамо простора да се радујемо и желим свим нашим људима добро здравље, срећу и успјех у предстојећем периоду – рекао је Симић.

Добри резултати које општина биљежи из године у годину треба да буду звијезда водиља и убудуће, сматра предсједник Скупштине општине Маријан Кљајић.

– Много важних пројеката је завршено, неки су започети и нису завршени, а морам додати да је ситуација повољна и када је обнова и повратак у питању. У овој години обновљено је око 60 кућа, а један од пројеката још траје, па ће тај број бити још већи. Честитам Божић свим вјерницима и желим срећу у новој години – рекао је Кљајић подсјећајући да је сарадња законодавне и извршне власти на нивоу општине изузетно добра.

Related posts

Уручени поклони прворођеној беби у 2021.

admin

АУДИЦИЈА ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“ 30. ЈАНУАРА

admin

Усвојене измјене Пословника и одлуке о платама функционера

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još