EкономијаИЗДВОЈЕНО

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

Шест предузећа из Дервенте и то „Металац МБМ“,  „Санино“, „Мрежа Нетворк”, „Аџић”, „Ал-М” и  „Velmainex“, нашли су се на листи укупно 207 фирми из Републике Српске на које ће бити распоређено седам милиона марака подстицаја за директна улагања.

Сагласност на ранг – листу предузећа која ће бити дио пројекта додјеле подстицаја за директна улагања, а који се реализује у сарадњи са Свјетском банком, дала је Влада Српске на данашњој сједници.

– Подстицаји су намијењени за подршку реализацији инвестиционих пројеката у области прерађивачке индустрије. Предмет додјеле подстицаја био је пројекат привредног субјекта који се односи на набавку савремених технологија и опреме која није старија од 12 година или развој и иновације – казали су из Министарства привреде и предузетништва.

На јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2021. години пријавило се 267 привредних субјеката, од чега их је 207 испунило услове.

Подстицајима за директна улагања подржани су пројекти привредних субјеката који запошљавају укупно 19.862 радника, а  који су у набавку и увођење савремене опреме и технологије инвестирали у вриједности од око 64 милиона КМ.

У наредном периоду услиједиће доношење Рјешења о додјели подстицаја и потписивање уговора са корисницима подстицаја, а привредни субјекти ће бити обавијештени о терминима и мјесту потписивања уговора.

Фирме из Дервенте

које су добиле подстицај:

„Металац МБМ“ – 56.000 КМ

„Санино“ – 48.000 КМ

„Мрежа Нетворк” – 42.400

„Аџић” – 28.800 КМ

„Ал-М” –  28.000 КМ

„Velmainex“ – 24.800 КМ.

 

Related posts

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН И ОВЕ ГОДИНЕ У ДЕРВЕНТИ

admin

ЗАБЛИСТАЛИ МАТУРАНТИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

admin

НОВА НАРЕДБА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ ТРГОВИНА И УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još