ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Подршка мајкама са троје и више дјеце хвале вриједан гест

Иако је због епидемиолошке ситиуације пријем за мајке које су у протеклих пола године родиле треће и свако наредно дијете или близанце, изостао и овај пут, подршка из буџета града није изостала, те је постала један од заштитних знакова локалне управе.

Од маја, 30 мајки родило је треће и свако наредно дијете, а једна мајка на свијет је донијела близанце. За њих је из буџета издвојено 19.400  марака, а у току ове године за укупно је исплаћено 32.400 марака.

У дом Тепића прије четири мјесеца пристигла је малена Неда, четврто дијете.

– Неплански смо постали родитељи по четврти пут. Најстарија је Ангелина, па Манојло и Петар и сада нам је Неда дошла као шлаг на торту. Ми смо већ у другом наврату корисници финансијске подршке за мајке са више дјеце. То је заиста један лијеп гест – казала је мајка малене Неде, Дубравка.

Глава породице Душко искористио је прилику да се захвали градоначелнику што годинама уназад подржава породице са више дјеце.

Градоначелник Милорад Симић је казао финансијска подрша за мајке које су се одважиле да имају троје и више дјеце је само мали знак пажње.

– Жао ми је што због пандемије нисмо у могућности да се окупимо и фотографишемо, јер то су успомене, за мене, од велике важности. Мали знак пажње је наша порука мајкама да мислимо на њих. За треће или свако наредно дијете из буџета издвајамо по 600 марака, у случају близанаца тај износ је 2.000 марака – казао је Симић уз обећање да ће се ова пракса његовати и у будућности.

У току 2021. године једна мајка је родила девето дијете, једна пето, 12 мајки је родило четврто дијете и 30 њих је родило треће дијете док су три мајке богатије за близанце.

Related posts

ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ У ДОЊИМ КУКАВИЦАМА

admin

Пет садница липе украсило град

Derventski List

Награђене „Игре из Дервенте“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još