ИЗДВОЈЕНОНовости

„Златним знаком“ крунисано 26 година хуманитарног рада

Др Биљана Ненадић је несебичним ангажманом и волонтерским радом у дервентској организацији Црвеног крста, чији је члан и волонтер већ 26 година, заслужила „Златни знак“ Црвеног крста Републике Српске, признање које до сада није уручено ни једном појединцу у Српској.

Др Ненадић, у свом двије и по деценије дугом стажу у Црвеном крсту, вршила је обуку будућих возача у пружању прве помоћи, учествовала на бројним општинским, регионалним и републичким такмичења екипа прве помоћи, а већ двије деценије је љекар предавач у љетњој школи Омладине Црвеног крста РС у Ријечанима Горњим код Модриче. Такође, као члан Скупштине Црвеног крста РС и предсједник Комисије за добровољно даривање крви значајно је допринијела раду ове организације.

Захвалница за волонтерски рад дервентског Црвеног крста уручена јој је 2000. године, а 2008. године добила је захвалницу републичког Црвеног крста, док је 2015. године добила признање „Сребрни знак“ за свој волонтерски рад.

Ненадићева је истакла да јој признање итекако ласка, јер је пуних 26 година укључена у бројне активности ове организације.

– Вјерујем да сам дала допринос ширењу хуманости, а како сам дио организације која је једна од успјешнијих у Републици Српској, није тешко бити примијећен. Широка је лепеза активности у којима сам учествовала, а међу њима су и акције прикупљања крви током којих је прикупљено на стотине литара драгоцјене течности. Сваку дужност која ми је повјерена настојала сам да реализујем са великом дозом озбиљности – истакла је др Ненадић додавши да је признањем награђен како њен рад, тако и рад Градске организације Црвеног крста.

Др Биљана Ненадић је специјалиста гинеколог и акушер у дервентском Дому здравља већ 26 година, а својевремено је била и руководилац породилишта.

– Ту сам постала и остала, од првог радног дана сам у Дервенти, али сам радила и десет година у Дому здравља Брод. Већ три године ангажована сам и као испомоћ у Дому здравља у Теслићу – казала је др Ненадић.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић нагласио је да је др Ненадић једна од првих волонтера ове организације.

– Поносни смо што је др Ненадић дио нашег Црвеног крста, а посебно чињеницом да је њено залагање препознато од стране републичке организације – истакао је Кујунџић.

Захвалнице Градске организације Црвеног крста припале су сарајевском удружењу „Помози.ба“ за донирану хуманитарну помоћ социјално угроженим домаћинствима у Дервенти у вријеме пандемије корона вируса, те Црвеном крсту „Бор“ из Шведске за донацију 195 пакета пелена за одрасле.

Скупштина

Скупштина Градске организације Црвеног крста, која је засједала данас, изабрала је радно руководство организације, усвојен финансијски план за идућу годину, те усаглашене хуманитарне активности које ће се проводити у идућих 12 мјесеци.

– Финансијским планом за 2022. годину планиран је приход у износу од 90.000 марака, од чега очекујемо помоћ из буџета града у износу од 60.000 марака. Такође, планирамо да као и до сада проведемо три акције добровољног даривања крви – истакао је Кујунџић напоменувши да ова организација броји више од 120 волонтера.

Related posts

Библиотека објавила побједнике осмомартовског конкурса

admin

Објављен трећи списак корисника регресираног дизела

admin

ЕВИДЕНТИРАЊЕ БУДУЋИХ ПРВАЧИЋА ОД СРЕДИНЕ МЈЕСЕЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još