Друштво

ЗНАЊЕМ У ДРУШТВО НАЈБОЉИХ У РС

Да се труд и рад примијете, доказ су и ђаци Средњошколског центра „Михајло Пупин“ који су се нашли међу најбољим ђацима у Републици Српској, те тако доказали да се улагање у знање итекако исплати.

Моника Кузмановић, Денис Фејза, Марко Пјерановић, Душко Радић и Давид Видовић своју школу и општину представили су на републичким такмичењима, свако из своје области, сјајним знањем.

Најмлађа међу њима, ученица другог разреда гимназије Моника Кузмановић, освојила је друго мјесто на републичком такмичењу из физике.

– Вјежбала сам физику јер волим ту материју, а на такмичење сам отишла без очекивања. Физика је нешто што стварно волим и у чему уживам –  казала је Моника.

Годину старије колеге, гимназијалац Денис Фејза и техничар рачунарства Марко Пјерановић, учествовали су на републичкој смотри знања из енглеског језика.

– Мислио сам да ћу бити први на републичком такмичењу, имао сам велика очекивања, али имаћемо још прилика да се докажемо – рекао је Фејза.

Пјерановић каже да неће одустати од усавршавања, како би догодине остварили што бољи резултат.

Међу информатичарима издвојили су се Давид Видовић и Душко Радић, којима је такмичење у друштву најбољих ђака Српске, било веома корисно искуство.

– Наставићемо да се трудимо како би било још бољи  – истакао је Видовић.

Сви ови ђаци сложни су у томе да без рада на себи нема успјеха, те да ће дати све од себе да надмаше своје и резултате претходних генерација.

Школа

Подршка талентованим ђацима и свима који желе да напредују, подразумијева се у СШЦ „Михајло Пупин“.

– Презадовољни смо резултатима које су наши ученици остварили, нарочито кад узмемо у обзир да су се нашли у друштву ђака из бањалучких, добојских, приједорских и других школа. У односу на претходне године ово је велики корак, како за њих, тако и за све нас – рекао је директор школе Предраг Дринић.

Related posts

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

Пет садница липе украсило град

Derventski List

Не јењава потреба за хранитељским породицама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još