ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Игор коначно има
обезбијеђен лијек

Скупи лијек за деветогодишњег Игора Тривића наћи ће се на листи Фонд здравственог осигурања РС за интервентни увоз, чиме ће борба ове породице која је у хуманости окупила читаву Дервенту и шире, бити у значајној мјери лакша.

Малени Игор, којем је 2021. године потврђена дијагноза тешке мишићне дистрофије, од које болује свега пет или шест особа на простору бивше Југославије, почео је да прима лијек „Трансларна“ у фебруару ове године. Седмична доза лијека који Игор мора трајно да узима износи 6.891 евро. Послије вишемјесечне борбе да овај лијек буде увршћен на листу лијекова које обезбјеђује Фонд здравственог осигурања то се и десило.

– Стрпљиво смо сачекали и дочекали да наше институције, у које никад нисмо сумњали, обезбиједе лијек за Игора – рекли су у Колу српских сестара захваљујући се свим људима који су помогли.

– Захвални смо градоначелнику Милораду Симићу, свим суграђанима, људима широм Српске и региона, Прњавору, дијаспори, као и свим људима доброг срца које је ова акција ујединила, нашим привредницима, омладини и дјеци, удружењима, а посебно свештенику Љубиши Новићу који је направио много за ову акцију – поручили су из кола.

Предсједница Кола српских сестара „Царица Милица“ Ђурђа Додиг – Пијетловић казала је да би Игору лијек требало да буде доступан путем Фонда већ данас.

– Од 21. фебруара породица купује лијек чија седмична доза кошта 6.891 евро. Захваљујући акцији која је покренута и помоћи људи доброг срца, те Црквене општине, до сада смо успјешно обезбјеђивали и куповали потребне дозе. Игор је прва особа у БиХ која прима овај лијек – казала је Додиг – Пијетловићева.

С обзиром да Игорова болест није једина мука породице Тривић, јер и мајка Бранка води борбу са тешком дијагнозом, Додиг – Пијетловићева је истакла да суграђани и даље могу да се обрате Колу српских сестара уколико желе да помогну овој породици.

– Бранка је на болничком лијечењу у Бањалуци, а људи који буду имали жељу да уплате донације, могу да се обрате кола – рекла је она захваливши свим људима доброг срца који су се укључивали у акције.

– Можемо рећи да је полугодишња борба успјешна и захвални смо свим људима који су помогли да обезбиједимо лијек за Игора – казала је Додиг – Пијетловићева.

Новачнe прилоге за породицу Тривић и даље је могуће уплатити на жиро – рачун Кола српских сестара, а за све додатне информације доступан је број телефона 065/882-265.

Related posts

Камере нису радари, али евидентирају прекршаје

admin

На снази црвено упозорење, најављено до 40 степени

admin

Преображење слављено
уз молитве и културу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još