ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Игром и пјесмом испунили срца публике

Дервентска публика вечерас је громким аплаузима и овацијама поздравила наступе чланова СКУД-а „Дервента“ којим су обиљежили 27 година рада, а око 80 чувара традиције и обичаја овог друштва обасјало је сцену играчким и пјевачким умјећем.

Традиција одржавања годишњег концерта, послије прошлогодишње паузе због пандемије, настављена је ове године, а према ријечима умјетничког руководиоца Саше Арсенића, чланови су вриједно радили у протеклом периоду како би се публици представили у пуном сјају.

– Годишњи концерт је наша традиционална манифестација и вечерас су се представили сви чланови друштва, тачније све секције, од школе фолклора до извођачких ансамбала, те женска и мушка пјевачка група, инструментална секција и рецитаторска секција. Сви наши чланови су вриједно радили у припреми вечерашњег програма – објаснио је Арсенић.

Руководилац пјевачке групе СКУД-а Милијана Жунић истакла је да се вечерас дервентској публици по први пут представила мушка пјевачка група.

– С обзиром да смо имали паузу и били спријечени да радимо, успјели смо да организујемо пробе повремено и припремимо осам пјесама којим смо се вечерас представили. У оквиру пјевачке групе СКУД-а „Дервента“ дјелује десет чланова женске и мушке пјевачке групе, који су се по први пут велерас представили дервентској публици – рекла је Жунићева додавши да је планиран и традиционални фестивал етно пјесме у августу, те да ће ова секција СКУД-а узети учешће и у оквиру „Љетне арт сцене“.

Десетогодишња чланица СКУД-а „Дервента“ Дајана Ратковић, добитница сребрне плакете, казала је да овај концерт за њу има посебан значај.

– Већ десет година играм у оквиру СКУД-а и вечерас сам посебно емотивна јер је овај концерт нека врта испраћајног наступа, с обзиром да одлазим на факултет, али иако физички нећу бити присутна и даље ћу да будем укључена у активности друштва – објаснила је Ратковићева.

Плакете

Традиционално су подијељене и бронзане, сребрне и златне плакете члановима који броје пет, десет и више година активног чланства, што је пракса друштва посљедњих десетак година.

 

Related posts

Поклони за чланове „Сунца“

admin

Представљено друго издање часописа „Наша мисао“

admin

Овог четвртка без пијаце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još