Друштво

Изабрани најљепши
ћирилични рукописи

На конкурс за избор најљепшег ћириличног рукописа који је расписао Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ стигло је 140 радова из цијеле Републике Српске, те је комисија избрала најљепше, награде побједницима биће уручене 30. маја у Народој библиотеци „Бранко Радичевић“.
У категорији грађана прво мјесто је освојила Ленка Пећеница Kовачевић из Власенице, друго мјесто Бранкица Кузмановић из Дервент, а треће Бошко Гајић из Дервенте.
У категорији ученика најљепши рукопис имала је Лара Максимовић из ОШ“ Десанка Максимовић“ Станари, друго мјесто освојио је рукопис Христине Асентић из ОШ “ 19. Април“ Дервента и треће мјесто Андрее Голубовић из ОШ“ Свети Сава“ из Источног Сарајева.
Похваљени су радови Нађе Kовачевић и Софије Kовачевић из ОШ „Вук С. Kараџић“ Власеница, Николе Чоњић из ОШ „Милан Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак, Ане Петковић из ОШ “Никола Тесла„ Дервента, те Давида Субића, Kатарине Дувњак, Далиборке Радошевић и Теодоре Јевтић из ОШ “19. Април“ Деревента, затим Марије Стевановић и Дуње Ћелић из ОШ „Вук С, Kараџић“ Добо и Младенке Радовановић из ОШ “Вук С. Kараџић“ Kостајница.
Из „Просвјете“ су навели да ће гост свечаности уручења награде бити професор Душко Певуља који ће говорити о теми „Љепота и значај српског ћириличног писма“.
Kомисију за избор чинили су професорица српског језика Далиборка Малшевић, професор ликовне културе Вујадин Малешевић, књижевник Милорад Ђурђевић и протојереј – ставрофор Далибор Ђекић.

Related posts

Дервентски риболовци трећи на првенству РС

admin

Злочини Бугара над Србима
од 1915. до 1918. године

Derventski List

Почињу са радом три радара, један од њих у Палачковцима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još