Друштво

ИЗАЗОВЕ КУЛИНАРСТВА САВЛАДАВА СА ЛАКОЋОМ

Кулинарство сам изабрао за животни позив због велике жеље да постанем професионални кувар, да од  једноставних животних намирница направим, декоришем и сервирам неко посебно јело

Рекао је то Марио Мандић, ученик генерације трогодишњих занимања у Стручној и техничкој школи, а страст за кувањем и декорисањем јела већ му је донијела глас перспективног младог кувара. То што је проглашен за ђака генерације само је круна његовог досадашњег труда и рада те вјетар у леђа да настави школовање.

За три године школовања Марио Мандић хвали се стеченим знањем и искуством за који су најзаслужнији професори који су на вријеме препознали његов таленат и спретност, али и спремност да усваја нова знања.

– Љубав према кулинарству је мој животни позив, а све је почело још у дјетињству када сам  у чарима кухиње уживао помно гледајући одрасле како припремају јела – казао је Мандић који већ иза себе има искуство у бранши.

– Практичну наставу обављао сам у вртићу „Трол“ и веома сам захвалан свима у овом колективу који су имали стрпљења и што су ми указали како правилно одмјерити и припремити намирнице – задовољан је Мандић који је прилику да кува имао и у дервентским угоститељским објектима, „Грал“, „Карибик“ и „Корзо“.

Мандић је дуже вријеме имао свој кутак у Дервентском листу, гдје је у сваком броју суграђанима препоручивао укусна и занимљива јела.

„Лук или мед“

Марио Мандић је са колегиницом Јеленом Мишић био дио телевизијског кулинарског шоу програма „Лук или мед“ на АТВ-у. Као најмлађи такмичари освојили су срца публике, али и на најбољи начин представили своју школу и град.

Related posts

Мјештани иницирали асфалтирање пута Врхови – Тешића баре – Лексија

Derventski List

УТВРЂЕН РЕД ВОЖЊЕ ЗА ЂАКЕ ПУТНИКЕ

admin

У „ТРОЛ“ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ „ЗДРАВО“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još