Друштво

Излетишта и плаже сами
уређују за првомајске празнике

Излет у природи један је од заштитних знакова прославе 1. маја, Међународног празника рада, а Дервенћане и овог прољећа очекују добро позната излетишта и плаже.

Бригу о уређењу градских плажа „Прљача“, „Стевића млин“, „Рапћански мост“ и „Бриони“ преузели су мјештани, док Туристичка организација и Спортско – риболовно друштво „Укрина“ заједничким акцијама са грађанима одржавају плажу „Патковача“ и појас уз корито Укрине у градском дијелу.

– Међу најпосјећенијим плажама је „Патковача“ и зато смо провели, сада већ традиционалну, акцију уређења поводом Дана планете Земље, а такву акцију провели смо и прошле године на плажи у Агићима. Нажалост, свијест грађана је таква да је „Патковачу“ немогуће одржавати чистом, као ни клупе и столове неоштећеним. Само дан послије акције, стање је опет било исто – казала је директорица Туристичке организације Биљана Теофиловић истакавши да су агићки „Млинови“ и „Прљача“ примјери добро одржаваних плажа.

– О овим локацијама бригу су преузели савјесни мјештани. Ту се види с којом љубављу и домаћинским духом је одржаван простор поред ријеке, а мјештани се сами организују прије празника и почетка сезоне купања и уреде тај простор за себе и друге – рекла је Теофиловићева.

Related posts

Једнодневни излет за
пензионере 19. августа

Derventski List

ФЕСТИВАЛ ХУМОРА 17. МАЈА

admin

Нову ловну сезону отворило
саборовање 350 ловаца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još