Друштво

ПУЉИЋ: У БОЖИЋУ ПРОНАЋИ ИЗВОР СНАГЕ И НАДЕ

Славити Божић значи да је потребно препознати Божију близину и у њој пронаћи извор снаге и наде да ће сав наметнути и агресивни релативизам проћи, а Божије ће остати, истакао је у божићној честитки надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић.

Он је навео да је у Исусу потребно наћи упориште за чување породичног гнијезда, рађање и одгој дјеце, за вјерност у браку, за слогу и заједништво, за снагу праштања и помирења, те живјети у његовој љубави.

  • Уколико смо свјесни да смо вољена Божија дјеца у нама ће живјети снага вјере и нада упркос свим изазовима свакодневице – нагласио је кардинал Пуљић.

Према његовим ријечима, ако се кућа вјере гради на стијени, она остаје постојана без обзира на то колико спољне околности биле неповољне.

  • И онда када би нам многи, искривљујући историју, хтјели опрати памћење, забранити нам да мислимо својом главом јер то није у интересу странке и владати нама као да смо њихово власништво – не клонимо духом, јер све овоземљаске “богове” које је друштво изродило Владар неба и земље је позвао или ће позвати да положе рачун пред Њега – поручио је Пуљић.

Кардинал Пуљић је пожелио срећан Божић и благословену Нову 2019. годину, напомињући да божићног мира нема без праштања и помирења.

Вјерници, који по грегоријанском календару прослављају Божић, вечерас славе Бадње вече.

 

http://www.rtrs.tv

Related posts

Сутра почиње јесен

Derventski List

Данас Лазарева субота

admin

Обиљежено 40 дана од смрти Савка Пећића

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još