Култура

Изложба отворила
овогодишње „Дервентско срце“

Изложбом дјела дервентских сликара, која је испунила просторије Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, отворено је овогодишње издање традиционалне манифестације „Дервентско срце“ коју већ деценију и по организује ИМИЦ „Заједно“.

Посјетиоци су могли да погледају ликовне изражаје и мотиве петнаестак дервентских умјетника и то Саше Богдана, Изета Дјузела, Јелене Бардак, Хаме Фејзића, Нихада Хаџихасановића, Радивоја Љешића, Ахмета и Хајрудина Пелесића, Жељка Рошка, Зденка Бећаревића, Финке Симић, Мирослава Сухаја, Марка Шошића и Далибора Данкића.

Предсједник ИМИЦ-а „Заједно“ Фадил Пелесић казао је да ова манифестација окупља све оне који воле Дервенту.

– Манифестација „Дервентско срце“ је догађај љубави, разумијевања и сјећања на нека добра времена, када смо били млади и било нам је љепше. Ове године смо приредили шест вечери и мислим да ће свака од њих квалитетом показати да је ово манифестација коју треба његовати – оцијенио је Пелесић додавши да предстоје двије вечери у ХКД „Напредак“.

– Сутра је планиран концерт гитаре Тее Станковић, а у петак предстоји промоција књиге „Крв, мед и хмељ“ Хариса Меденчевића, а суботу почињемо изложбом фотографија и докумената посвећених рукомету, а тог дана ћемо и додијелити „Дервентско срце“ а ове године имамо девет добитника. За крај ове манифестације планирано је вече поезије са Мајом Даниловићем и велика нам је част што ћемо са нашим суграђанином и академиком који је стекао велики углед у свијету затворити овогодишњу манифестацију – казао је Пелесић.

У оквиру ове изложбе представљена су и два дјела академске сликарке Јелене Бардак.

– Кад год су биле изложбе дервентских сликара, радо се одазовем да учествујем. Волим да будем дио овог града, атмосфере и богатства које носи Дервента. Изложена су два моја дјела са мотивима пејзажа, цвијећа и ријеке и чамца, а симболику ћу оставити оку посматрача – казала је Бардакова.

Related posts

„ПРЉАЧУ“ ОКИТИЛА НИСКА СТИХОВА

admin

Незаборавно музичко
путовање уз Асима Сарвана

Derventski List

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još