Култура

Мариловићевој признање
„Печат вароши сремскокарловачке“

Дервентска књижевница Александра Мариловић нашла се међу добитницима престижне награде „Бранковог кола“ под називом „Печат вароши сремскокарловачке“, која се додјељује за најбоље књиге поезије на српском језику.

Мариловићева, као најмлађи лауреат ове награде, признање је заслужила за књигу духовне поезије „Ноћи дуге у прогонству“.

– Сремски Карловци су одувијек били мјесто које је вршило трансфузију духовности и културе у наш систем. Како обично буде: мјеста заволимо кроз људе. Тако сам и ја ово мјесто завољела кроз изузетно присутан култ пјесника Бранка Радичевића, варошанина, младића свјетског васпитања и усправног држања са једном великом машном. Преузимање ове награде у један мах учини да нико на свијету нема више од двадесет година – казала је ова Дервенћанка која је до сада објавила четири књиге поезије, роман и збирку есеја.

У сусрет прослави 200. годишњице рођења Бранка Радичевића, награда „Печат вароши сремскокарловачке“ биће овогодишњим лауреатима свечано уручена на „Пролећним  Бранковим данима 2024“ у Сремским Kарловцима, у чувеној, најстаријој српској гимназији.

Related posts

Клавирским изведбама обрадовали публику

admin

Монодрама „Бесмртни дечак“ оживјела лик и дјело Мике Антића

admin

Унукини цртежи инспирација за јубиларну збирку

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još