РС-РЕГИЈА

Истиче рок за подношење годишњих пореских пријава

Рок за подношење годишњих пореских пријава за 2021. и 2022. годину истиче 31. марта, а из Пореске управе Републике Српске подсјећају пореске обвезнике да је пријаве могуће поднијети и електронским путем, без потребе доласка на шалтере Пореске управе.

Када су у питању физичка лица, 31. марта истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2021. годину, затим за подношење Годишње пријаве пореза по одбитку за 2021. годину, коју подносе само носиоци комерцијалних и некомерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, те Пореске пријаве за регистровано оружје за 2022. годину.

Како наводе у саопштењу из Пореске управе, за предузетнике, 31. марта истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак за 2021. годину, Годишње пореске пријаве за малог предузетника која се подноси само ако у 2021. години нису поднесене мјесечне пријаве за малог предузетника и/или је у 2021. години пријављен порез мањи од 600 КМ, те Годишње пореске пријаве за посебну републичку таксу за 2022. годину.

Када су у питању правна лица, пословне јединице правних лица из ФБиХ, те страна правна лица са сталним мјестом пословања, 31. марта 2022. године истиче рок за подношење Годишње пореске пријаве за порез на добит за 2021. годину, затим Годишње пријаве контролисаних трансакција са повезаним лицима за 2021. годину, коју подносе порески обвезници чији укупан износ контролисаних трансакција у 2021. години прелази 700.000 КМ, те пореске пријаве за регистровано оружје за 2022. годину.

Related posts

Слободно укупно 1.618 мјеста за бруцоше

admin

Јавни позив за исплату накнаде за родитеље отворен до краја године

admin

Година од првог случаја вируса корона у Српској

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još