ИЗДВОЈЕНОНовости

Конституисање нових савјета
већ идуће седмице

Нови чланови савјета 38 мјесних заједница, који су изабрани на недјељим изборима, већ идуће седмице окупиће се по први пут на конститутивним сједницама, док ће у Дажници избори бити поновљени, а за Костреш, Горњи Вишњик и Трстенце тек предстоји расписивање ових избора.

Из Градске изборне комисије казали су да су резултати избора потврђени за 38 од 39 мјесних заједница у којима су у недјељу одржани.

– Избори у Мјесној заједници Дажница нису успјели с обзиром да на изборе није изашао довољан број бирача прописан Статутом града. У овој мјесној заједници избори ће бити поновљени 29. октобра са истом кандидатском листом – нагласили су из комисије додавши да су избори протекли у у најбољем реду.

– Резултати избора су потврђени у уторак, а конститутивне сједнице, на којој ће бити и изабрани предсједници савјета, планиране су од 24. до 26. октобра – нагласили су из комисије прецизирајући да су у пет мјесних заједница биле су овјерене по двије кандидатске листе.

–  Ријеч је о Дервенти 2, Црнчи, Малој Сочаници, Великој Сочаници и Осињи, гдје је забиљежена највећа излазност бирача. У мјесним заједницама гдје су овјерене двије листе кандидата забиљежена је и већа излазност бирача. Највећу појединачну подршку бирача добила је кандидат у Мјесној заједници Дервента 2 Ђурђа Додиг – Пијетловић – додали су из Градске изборне комисије.

Кандидат СНСД-а Ђурђа Додиг – Пијетловић, која је добила повјерење 91 суграђанина, каже да предстоји озбиљан посао.

– Хвала за повјерење, а свакако да ћу радити заједно са грађанима за боље услове у мјесној заједници. Настојаћемо да ослушкујући потребе наших пријатеља и комшија, те њихових идеја, заједно дјелујемо, идентификујемо проблеме и одредимо приоритете и у којем правцу ћемо се обраћати управи града и другим нивоима власти – казала је Додиг – Пијетловићева.

Избори за чланове савјета мјесних заједница били су расписани за 39 од 42 мјесне заједнице, а у Горњем Вишњику, Кострешу и Трстенцима, у којима нису одржани избори, у наредном периоду требало би да буде покренута поновна процедура избора.

Како су објаснили из Градске изборне, с обзиром да није било овјерене кандидатске листе ни за једну од ове три мјесне заједнице, процедура се изнова започиње и то Одлуком о расписивању избора

Излазност

На изборе за чланове савјета мјесних заједница изашло је 2.246 бирача од укупно 29.916, а највећа излазност забиљежена је у мјесним заједницама Осиња, Велика Сочаница, Дервента 2 и Доња Лупљаница.

Доминација кандидата СНСД-а

Од 206 чланова савјета у 38 мјесних заједница у којима су потврђени резултати избора, највећу подршку добили су кандидати СНСД-а. Из ове политичке партије изабрано је 108 чланова савјета или нешто више од половине, док су кандидати различитих група грађана освојили 57 мандата. Неколико удружења грађана предложило је 35 кандидата који су добили подршку, док су кандидати СДС-а добили подршку за шест мандата.

Related posts

ЗАРАЖЕНА ЖЕНА ДИЈАЛИЗНИ ПАЦИЈЕНТ, БИЋЕ ТЕСТИРАНИ КОНТАКТИ

admin

Центар града од 1. јула постаје шеталиште

admin

„ДУАЛ“ РАДАР У НОВЕМБРУ У ДОБОЈСКОЈ РЕГИЈИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još