Друштво

Концерт „Viva la musica“ нанизао
музичке изведбе ученика

Праве музичке посластице нанизали су вечерас ученици Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“ у оквиру већ традиционалног концерта „Viva la musica“ у дервентском Центру за културу.

Осим 12 ученика свих разреда дервентске Музичке школе, од припремног до шестог, концерт су увеличали и гости и то пет ученика Музичке школе „Константин Бабић“ из Прњавора и Умјетничке школе „Владо Милошевић“ из Бањалуке.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић поздравио је присутне истакавши да је овај концерт прилика да се ученици представе у најбољем свјетлу.

– Ово је прилика да се увјеримо да наша дјеца вриједно раде и вјежбају и тако нашу школу представљају на најбољи начин – рекао је Ђурић.

Да је концерт „Viva la musica“ мало другачији од осталих, с обзиром да се на њему представљају ученици који се припремају за такмичење, дакле они најбољи, истакла је професорица музике Милијана Жунић.

-На овом концерту позивамо и ученике који су своје музичко школовање наставили у другим школама, средњим или на академијама. Обично настојимо да представимо и музику на другим инструментима – рекла је Жунићева.

Једна од некадашњих ученица Музичке школе ОШ „Никола Тесла“ Теодора Топић, а која је своје музичко школовање наставила у Средњој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци, засвирала је вечерас у Дервенти.

– Заиста ми је драго што ѕам овдје и велика је част свирати на овом концерту. Наравно, увијек се радо вратим и представим пред својим Дервенћанима – казала је Топићева.

Ученица припремног разреда Милица Пећић није крила узбуђење што има прилику да се представи на клавиру композицијом „Бундевин плес“, а из школе домаћина представила се и Лена Марић.

– Трећи сам разред музичке школе и за овај наступ сам се доста припремала – казала је Марићева.

Дервенћанима се по први пут представила ученица ОМШ „Константин Бабић“ из Прњавора Михаела Јевтић на виолини.

– Вечерас сам свирала „Варијације“ и јако ми је драго што сам овдје – рекла је Јевтићева.

Основну музичку школу у Дервенри похађа око 130 ученика који имају прилику да савладају умјеће свирања клавира, гитаре и хармонике, те теоријско знање.

Related posts

ПРЕДСТАВНИЦЕ ДЕРВЕНТЕ НА САБОРУ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

admin

Фестивал „Распјевани мај“ вечерас

Derventski List

ТЕОРИЈА УЗ ПРАКСУ РЕЦЕПТ ЗА КОМПЛЕТНО ЗНАЊЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još