Друштво

Концерт „Viva la musica“ нанизао
музичке изведбе ученика

Праве музичке посластице нанизали су вечерас ученици Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“ у оквиру већ традиционалног концерта „Viva la musica“ у дервентском Центру за културу.

Осим 12 ученика свих разреда дервентске Музичке школе, од припремног до шестог, концерт су увеличали и гости и то пет ученика Музичке школе „Константин Бабић“ из Прњавора и Умјетничке школе „Владо Милошевић“ из Бањалуке.

Директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић поздравио је присутне истакавши да је овај концерт прилика да се ученици представе у најбољем свјетлу.

– Ово је прилика да се увјеримо да наша дјеца вриједно раде и вјежбају и тако нашу школу представљају на најбољи начин – рекао је Ђурић.

Да је концерт „Viva la musica“ мало другачији од осталих, с обзиром да се на њему представљају ученици који се припремају за такмичење, дакле они најбољи, истакла је професорица музике Милијана Жунић.

-На овом концерту позивамо и ученике који су своје музичко школовање наставили у другим школама, средњим или на академијама. Обично настојимо да представимо и музику на другим инструментима – рекла је Жунићева.

Једна од некадашњих ученица Музичке школе ОШ „Никола Тесла“ Теодора Топић, а која је своје музичко школовање наставила у Средњој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци, засвирала је вечерас у Дервенти.

– Заиста ми је драго што ѕам овдје и велика је част свирати на овом концерту. Наравно, увијек се радо вратим и представим пред својим Дервенћанима – казала је Топићева.

Ученица припремног разреда Милица Пећић није крила узбуђење што има прилику да се представи на клавиру композицијом „Бундевин плес“, а из школе домаћина представила се и Лена Марић.

– Трећи сам разред музичке школе и за овај наступ сам се доста припремала – казала је Марићева.

Дервенћанима се по први пут представила ученица ОМШ „Константин Бабић“ из Прњавора Михаела Јевтић на виолини.

– Вечерас сам свирала „Варијације“ и јако ми је драго што сам овдје – рекла је Јевтићева.

Основну музичку школу у Дервенри похађа око 130 ученика који имају прилику да савладају умјеће свирања клавира, гитаре и хармонике, те теоријско знање.

Related posts

Задушнице сутра

admin

Концерт за помоћ Драгану Ћудићу у петак

Derventski List

Црква у Агићима прославља славу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još