Друштво

Корисни савјети о љековитом
биљу и плодовима

Чланице Удружења жена „Дервента“ имале су прилику протекле седмице да сазнају корисне информације о сакупљању љековитог биља и плодова у природи, а захваљујући предавању које је одржала дипломирани инжењер пољопривреде и самостални произвођач Драгана Дувњак Крндија.

Предавање је организовало Удружење жена у оквиру пројекта „Економским оснаживањем помозимо себи“, а Дувњак Крндија упознала је присутне са процесима сакупљања, сушења, паковања и чувања љековитог биља и плодова карактеристичних за ово поднебље.

– Традиција сакупљања љековитих биљака и плодова одржала се до данас, али често из незнања умањимо или уништимо вриједност сакупљеног материјала. Ово предавање је било прилика да добијемо корисне савјете – казали су из удружења.

Пројекат „Економским оснаживањем помозимо себи“ који су подржали Екуменска иницијатива жена и Градска управа, а обухвата и радионице кројења и шивања.

Related posts

НЕ ИЗОСТАЈЕ ПОДРШКА МАЈКАМА СА ВИШЕ ДЈЕЦЕ

admin

ФОЛКЛОРНА ДРУШТВА И ДАЉЕ ПАУЗИРАЈУ

admin

„Тролов“ базар за маленог Михајла први у низу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još