ИЗДВОЈЕНОНовости

КРОВ НАД ГЛАВОМ ДОБИЈАЈУ ЈОШ 24 РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Дугоочекивани кров над главом ускоро ће добити 24 породице расељених и избјеглих у Дервенти, који су данас потписали уговоре о изградњи и обнови стамбених јединица са представницима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Ради се о пројекту који се проводи у оквиру Регионалног стамбеног програма, а први дио компоненте БХ4 К2 односи се на изградњу 32 куће, а уговором који је данас потписан обухваћена је друга фаза исте компоненте а ријеч је о 45 стамбених објеката од којих је 24 на подручју наше општине.

Повратак на пријашње огњиште у Божинцима одавно планира Жељко Слишко који са породицом живи у Хрватској.

– Обнова нашег дома много значи мојој породици и мени, јер већ дуго се боримо са папирологијом и ево данас је то коначно ријешено. Тренутно живим у Хрватској, али у будућности планирам да се вратим на огњиште са својом породицом – рекао је Слишко.

Начелник општине Дервента Милорад Симић казао је да је питање изградње и обнове стамбених објеката за повратнике један од послова који се обављају у континуитету.

– Пројекат обнове и санације кућа за повратнике у Дервенти је тема на коју увијек обраћамо пажњу и на којој активно радимо, како бисмо обезбиједили то задовољство повратка на огњишта. Наставићемо да подржавамо овакве пројекте и у будућности и да радимо на том питању – рекао је Симић.

Замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић истакао је да је сарадња са Општинском управом Дервента изузетно важна за реализацију оваквих пројеката.

– Указала се прилика да пројекту БХ4, тачније једном дијелу тог пројекта који смо раније започели, додамо још 45 стамбених објеката од којих је 24 на подручју Дервенте. Поред ова 24 стамбена објекта у Дервенти, радићемо осам у Добоју и један у Модричи, а свеукупна вриједност ова 33 објекта процјењена је на око 900.000 марака – рекао је Јуричевић.

Он је подсјетио да се приводи крају изградња и обнова 32 стамбена објекта у Дервенти, а који су такође обухаћени пројектима у оквиру БХ4.

– Радови на овим кућама ће бити завршени ускоро, а кључеве ћемо моћи да уручимо корисницима до краја новембра како би се уселили прије почетка зим е- рекао је Јуричевић.

За извођача радова на 33 стамбена објекта, тачније 24 у Дервенти, осам у Добоју и један у Модричи, изабрана је дервентска фирма „Ехта-Р“.

Related posts

ОБЈАВЉЕН КАЛЕНДАР УПИСА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Дводневна обустава саобраћаја
у Улици дервентских ослободилаца

Derventski List

ШАНСУ ЗА ПОСАО ДОБИЈА 2.200 ОСОБА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još