ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем вијенаца на спомен – обиљежје код Основне школе „Никола Тесла“ данас је обиљежен Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дан Европе.
– Изразићу задовољство, прије свега, зато што се данас у Бањалуци одржава велики скуп, измедју осталог, Марш бесмртног пука, што потврдјује да Република Српска његује традицију НОР-а, да поштује жртве и знамења, те да се укључује у обиљежавање значајних датума, као што је Дан побједе над фашизмом. Општина Дервента је то урадила на скромнији начин. Иако нас је пратило тмурно и кишовито вријеме, сматрам да би нас требало бити више на обиљежавању овог дстума, поготово, јер период од 1941. до 1945. године на овим просторима не смије бити заборављен – истакао је то данас начелник општине Милорад Симић, који је положио вијенац на споменик.
Вијенце су положиле и делегације дервентског СУБНОР-а, Скупштине општине, Општинске борачке организације, Полицијске станице Дервента, те политичких партија СНСД и СП.
Дан побједе над фашизмом обиљежава се на дан када је нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату.

У РС 9. мај је републички празник и нерадни дан.

Related posts

Републички штаб апелује на грађане да се вакцинишу

admin

КАНДИДАТИ ЗА ОДБОРНИКЕ СА НАЈВИШЕ ОСВОЈЕНИХ ЛИЧНИХ ГЛАСОВА

admin

У РС 118 НОВОЗАРАЖЕНИХ, ХОСПИТАЛИЗОВАНА ТРИ ДЕРВЕНЋАНИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još