ДруштвоИЗДВОЈЕНО

КУПАЧЕ ОМЕТА ЈЕДИНО ВАРЉИВО ВРИЈЕМЕ

Иако је календарски сезона купања у пуном јеку, промјењиве временске прилике диктирају одласке на дервентске плаже и базене, а само неколицина купача одлучила је да због страха од корона вируса прескочи посјете купалиштима.

Базени „Олимп“ врата за посјетиоце отворили су почетком јула, а Дервенћани радо вријеме проводе и на неким од најпознатијих плажа уз Укрину, „Рапћанском мосту“, „Прљачи“, „Стевића млину“, „Жутом мосту“, те „Патковачи“.

Они који су љета навикли да проводе купајући се на ријеци или у базену редом истичу да су на плажама безбиједи када се ради о корона вирусу, те да је потребно само се придржавати прописаних мјера.

– Сваке године идем на купање на Укрину и добар дио љета са дјецом проведем на дервентским плажама, а ове године сам ишла на „Патковачу“ и „Стевића млин“ и посебно сам одушевљена уредношћу плажа. Смећа нема, канте и вреће за смеће су ту и редовно се празне, а купачи се труде да не остављају отпатке за собом – рекла је Дервенћанка Сандра Жунић додавши да када се ради о корона вирусу, вјерује да нема ништа здравије од провођења времена на отвореном, тако да мјеста за страх нема.

Одржавање и уређење излетишта „Патковача“ је у надлежности Туристичке организације, а вршилац дужности директора ове установе Младен Пећић казао је да је плажа уређена и да се купачи придржавају мјера заштите од корона вируса.

–  Прије почетка сезоне уредили смо пут до плаже и само купалиште. Одзив купача је веома добар данима када је лијепо вријеме, а и људи се понашају у складу са мјерама прописаним за заштиту од ширења вируса, тако да само промјењљиво вријеме диктира сезону – рекао је Пећић.

На базенима истичу да су мјере заштите од корона вируса обавезне за све посјетиоце, којих, додају, не мањка. Базени раде сваким даном, а дневна улазница за одрасле кошта шест марака, док је за дјецу старију од двије године четири марке.

Манифестације

Из Туристичке организације додају да би манифестације које традиционално обиљежавају љетњу сезону, требало да буду одржане.

– Планирани су сусрети пјесника, као и ликовна колонија, а такође и интересовање за изнајмљивање дрвених кућица је актуелно и то радимо за групе од пет до десет особа- рекао је Младен Пећић.

Related posts

У бању отпутовало 27
чланова борачке популације

Derventski List

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

Нема отварања кафића ни у идућих седам дана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još