ИЗДВОЈЕНОКултура

КЊИЖЕВНОСТ, МУЗИКА И ПЛЕС ИСПУНИЛИ ВЕЧЕ

Вечерашње издање „Љетне арт сцене“ још једном је раширило лепезу умјетничког стварања обједињујући у фокус књижевност, плес, музику и сликарство.

Дио вечери био је посвећен фрагменима новог романа књижевника Милоша Николина уз музичку пратњу Дамјана Теофиловића, док су своје умјеће представиле и чланице плесног клуба „Ритам“.
Милош Николин, књижевник из Београда, написао је шест књига прозе, од којих су четири романа, а вечерас је промовисао своју шесту књигу под називом „Пет годишњих доба марвиног доктора“.
– Моје књиге углавном говоре о савременом свијету глобализације, о свим феноменима и искушењима која стоје пред човјеком данас, а кратки роман који вечерас представљам спада у породични циклус. „Пет годишњих доба марвиног доктора“ је књига инспирисана ликом и дјелом мог оца који је имао веома специфичан живот у другој половини 20. вијека у Срему, а цијела радња настаје у додиру са мјештанима Срема и његове околице – рекао је Николин додавши да овакве манифестације доприносе друштву у смислу да им врацају повјерење у умјетности.
– Значај овакве манифестације је огроман утолико што се све догађа у вријеме ових пандемијских мјесеци када нам јако недостају културна збивања и вјерујем да ће ово остварити један велики допринос да људи опет стекну поверење у књигу и, уопште, у културу, као и да је ово један добар показатељ напора организатора да донесу људима једну топлину кроз овакво буђење културне сцене – казао је Николин.
Кореографијом су се публици представиле и младе Дервенћанке, трогодишње чланице плесног клуба „Ритам“ из Српца, а тренерица Викторија Савановић истакла је задовољство због учешћа у манфестацији хуманог карактера.
– Вечерас се представила група дјевојчица из Дервенте које красе наш клуб и у њему вјежбају плесне кораке већ три године. Ми смо са задовољством прихватили позив за ову манифестацију посебно због хуманог циља који је окупио овај културни скуп са надом да ће наш удио не само допринијети овој манифестацији, већ и нагнати дјецу да размисле у смјеру бављења плесом – рекла је Савановићева.
Такође, током вечери биле су изложене и акварел разгледнице нашег града умјетника Мирослава Наградића које је овај умјетник припремио као поклон.

Related posts

Новорођене бебе
богатство Дервенте

Derventski List

Турнир донио фудбалске лекције и дружење

admin

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „СВЕ ПРОЂЕ, ПА И ДОЖИВОТНА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još