ИЗДВОЈЕНОНовости

Републички штаб апелује на грађане да се вакцинишу

Републички штаб за ванредне ситуацијe досадашње мјере продужио је до 30. августа, те апеловао на становнике да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона, да би се сачувало здравље људи, те одржала стабилна епидемиолошка ситуација у Републици Српској.

– Републички штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, будући да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона. У посљедње двије седмице, међу новозараженим од вируса корона, преовладава млађе, радно способно становништво, а посебно је забрињавајуће да је више од деведесет одсто обољелих лица, невакцинисано – саопштено је послије сједнице штаба.

Додаје се да се вакцинација у Републици Српској одвија несметано, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за све грађане.

На данашњој сједници, Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Инспекторату Републике Српске и надлежним инспекцијама да, цијенећи епидемилолшку ситуацију, појачају контролу спровођења мјера против вируса корона.

Related posts

Стефани Бањац хуманим гестом заслужила ријечи хвале

admin

ВИШЕ НАСЕЉА ДАНАС БЕЗ СТРУЈЕ

admin

9. мај, дан када
је побијеђено зло

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još