Култура

КЊИЖЕВНОСТ ОБАСЈАЛА ЈОШ ЈЕДНО ВЕЧЕ „АРТ СЦЕНЕ“

Свој допринос „Љетној арт сцени“ дала је књижевница Миланка Благојевић која је представила своју нову књигу, али су учешће узели и издавачка кућа „Имприматур“, те Дамјан Теофиловић са гитаром и Александра Мариловић као модератор, док је публику кроз програм водила Сања Новић Томинчић чланица СКУД-а „Дервента“.
Миланка Благојевић је упознала дервентску публику са њеном новом књигом „Нервус вагус“, а њена издавачка кућа „Имприматур“ је поклонила шест примјерака те књиге организаторима фестивала, а купци ће сами одлучити колико вриједе и тако потпомогнути куповину клавира. О својој књизи каже да се ради о збирци од 22 кратке приче подијељене у три циклуса.
– У првом циклусу се ради о причама у којима је акценат на храни, други циклус носи назив као и сама књига „Нервус вагус“, а у трећем је ријеч о писмима – објаснила је Благојевићева  те се осврнула на концепт фестивала.
– Мени је задовољство што имам прилику да подржим ове младе људе. Када је ријеч о малим срединама, културних дешавања никад нема у оноликој мјери колико је то потребно – казала је књижевница, те додала да очекује да ће „Љетна арт сцена“ одјекнути далеко, те да ће се јавити или одазвати још умјетника из других градова како би подржали како идеју фестивала, тако и саму културу.
Организатори подсјећају да је поред тематских вечери, у току стална изложба продајног карактера, а слике су поклонили Зденко Бећаревић, Сара Савић, Дајана Ћук, Сара Богдан и Гордана Симић, те фотограф Иван Живковић.

Related posts

Богојављење дочекали
духовном поезијом

Derventski List

ПРЕДСТАВЉЕНО 800 ГОДИНА СПЦ

admin

Представа „Претпремијера Огледала“ пред публиком 3. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još