Друштво

Логораши прославили
крсну славу

Удружење ратних заробљеника Дервенте данас је на празник Светог великомученика Авакум, прославило је крсну славу.
Послије полагања вијенца у Спомен – комплексу „Чардак“, цвијеће је положено и на централно спомен – обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске.
Славски колач је освештан и преломљен у Центру за културу у присуству предсједника Савеза логораша Републике Српске Анђелка Носовића, представника Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, представника општинских удружења логораша из Прњавора, Добоја и Станара, одборника у Скупштини града и других званица.
Предсједник Удружења ратних заробљеника Дервенте Драго Кнежевић казао је да чланови овог удружења прослављају крсну славу подсјетивши да су у Дервенти почињени велики ратни злочини.

-Обрадовало нас је да је ухапшен Харис Скелић по потјерници која је била за њим расписана. Он је живио у Америци, а ухапшен је у Њемачкој и сада се налази у притвору у Добоју – казао је Кнежевић наводећи да има информације да су још неке потјернице за ратним злочинцима расписане, али да о именима не може још да говори.
-Нешто се опет почело да ради мада је требало још више. Још немамо оптужнице за оне који су побили цијеле породице, ако се не зна ко је учинио то, онда се зна ко је имао командну одговорност у том дијелу града – казао је Кнежевић.
Предсједник Савеза логораша РС Анђелко Носовић казао је да је Дервента мјесто страдања српског народа.
-То није само у посљедњем рату него и кроз цијелу историју, и то од истих џелата и душмана под покровитељством истим ментора. Оупљени испред споменика одали смо почаст нашим борцима и сапатницима који су на најсвирепији начин настрадали на овом простору – казао је Носовић.

Related posts

„ТРОЛОВЦИ“ ОБРАДОВАЛИ МИЛОША ЗА ДИВАН ДАН

admin

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРАТЕ КОРАК СА САВРЕМЕНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

admin

На Богојављење молитве,
литија и освештање водице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još