Друштво

Малени херој посјетио ОШ „19. април“

Подизање свијести о ријеткој, али тешкој болести, спиналној мишићној атрофији (СМА), које је широм свијета проводи током августа, данас је почело и у Дервенти и то посјетом Основној школи „19. април“ двогодишњег Дервенћанина Михајла Радановић, који и сам бије битку са СМА.

Малени херој данас се дружио са колективном школе, а већ ће посјетити штанд са лецима и информацијама о овој болести, који ће бити постављен испред зграде Градске управе.

– Под покровитељством града Дервента, Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и Савеза за ријетке болести РС, и у нашем граду ће бити реализован низ активности у циљу подизања свијести о СМА. Тим поводом планирамо посјетити и друге школе, „Љетну арт сцену“, као и Сајам привреде и туризма – казала је Михајлова мајка Рајка Радановић додавши да ће паралелно са активностима које су планиране у Дервенти, сличне бити проведене и у Теслићу, гдје живи дјевојчица Дејана Радић, која такође болује од ове болести.

Related posts

У Мароку сам имао осјећај да путујем кроз вријеме

admin

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ПОДРШКА ИЗ ИФАД-А

admin

ШИРОК СПЕКТАР ЗНАЊА И БРЗО ЗАПОСЛЕЊЕ ГЛАВНИ АДУТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još