Друштво

Матурске забаве за мале матуранте почетком јуна

Основну школу на подручју Дервенте у школској 2021/2022. години завршава 220 ђака, а мали матуранти ових дана припремају иматурске забаве, које ће услиједити одмах по завршетку школске године која за ученике деветих разреда траје до 3. јуна.

У школама истичу да су срећни што ће тај јединствен догађај у животу сваког ученика поново бити организован и што ће након двије године паузе ђаци имати прилику да заблистају на забави која свима остаје у посебном сјећању, а самој забави претходиће и свечани дефиле.

Завршетак основног образовања малом матуром први ће прославити ђаци Основне школе „Никола Тесла“, којих је ове године 99, а у школи су потврдили да ће забава бити одржана 3. јуна у Центру за културу. Дан касније, односно 4. јуна на истом мјесту, матурску забаву имаће и 75 ученика Основне школе „19. април“.

Основну школу „Тодор Докић“ у Календеровцима ове године завршава 13 ђака, који ће 5. јуна у просторијама фискултурне сале прославити завршетак основног образовања. Пет дана касније, односно 10. јуна матурска забава биће одржана и у Осињи, гдје ће у просторијама ОШ „Ђорђо Панзаловић“ матурску забаву имати и 33 матуранта која су прво знање стицали у тој школи.

Средње школе

Прије малих матураната, завршетак школовања прославиће и ученици завршних разреда средњих школа, којима настава траје до сутра (петак). Улицама Дервенте први ће продефиловати матуранти Средњошколског центра „Михајло Пупин“, и то 21. маја, послије чега ће славље наставити у хотелу „Бисер“. На истом мјесту 27. маја заблистаће и матуранти Стручне и техничке школе.

Related posts

Стипендију прижељкује 96 ученика и студената

admin

УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ УСПЈЕШНИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

admin

Бесплатна обука из области машинства за 30 кандидата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još