Друштво

Матурске забаве обиљежиће
крај маја и почетак јуна

Генерације матураната двије дервентске средње школе, те четири основне школе и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, дефилеима у свечаном руху прославиће крајем маја и почетком јуна завршетак једне етапе школовања.

Прва у низу матурских вечери заказана је за сутра (петак) у Центру за културу када ће завршетак средње школе прославити 113 матураната Стручне и техничке школе.

– Од средњошколских клупа опростиће се ученици шест одјељења наше школе и то из занимања економски техничар, агротехничар/ветеринарски техничар,  техничар ЦНЦ технологија, кулинарски техничар, кувар  и бравар – заваривач/обрађивач метала резањем – рекла је директорица ове школе Бранка Јовић додавши да је почетак програма предвиђен у 19 часова.

Седам дана касније, у свијет одраслих матурском забавом закорачиће 104 матуранта Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

– Окупљање матураната је 31. маја у 19 часова испред Центра за културу. Ове године опраштамо се од пет одјељења ученика, и то опште и рачунарско – информатичке гимназије, техничара рачунарства и програмирања, техничара мехатронике и електричара  -електроинсталатера/ауто-електричара – казала је директорица Гордана Асентић.

Послије матурских забава средњошколаца, почетак јуна резервисан је за прославе „малих матураната“ и Центра „Будућност“.

– Имамо седам матураната, шест средњошколаца и једног основца, а они ће матурску забаву имати 5. јуна у просторијама школе – казали су из „Будућности“, а 7. јуна завршетак основне школе прослављаће ђаци три школе.

– Као и ранијих година, окупићемо се испред Центра за културу у петак, 7. јуна како бисмо у свечаном руху испратили наших 125 матураната. Ријеч је о пет одјељења ученика централне школе, једном одјељењу подручне школе у Сочаници, те специјалном одјељењу – казао је директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић, а истог дана у просторијама својих школа матурску забаву имаће 22 матуранта ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи и осам матураната ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима.

Четири одјељења ученика Основне школе „19. април“, од којих су три из централне и једно одјељење школе у Агићима, завршетак основне школе прославиће у суботу, 8. јуна.

– Ове године се опраштамо од 75 матураната наше школе, а као и ранијих година окупићемо се испред Центра за културу у 19 часова – казали су из ОШ „19. април“.

Related posts

Помен жртвама Чардака убудуће
посљедње недјеље априла

Derventski List

Календеровачки ученици
у хуманој мисији

Derventski List

Од 4. до 6. јануара нови базари за Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još