Друштво

Матурaнти учили о страдањима у Другом свјетском рату

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ организовао је у уторак „Дане сјећања“ током којих је дио часова за матуранте био посвећен страдању Срба, Јевреја и Рома у Другом свјетском рату.

Ученици завршног разреда су током презентација у STEAM учионици упознати са приликама које су владале током Другог свјетског рата и аутентичним фотографијама из Козарачког збијега.

– Највише пажње је било усмјерено на транспорт дјеце у Јасеновац, а приказане су и индивидуалне судбине заробљене дјеце. Осврнули смо се и на лик и дјело Диане Будисављевић, која је спасавала и удомљавала дјецу из усташких логора смрти – навели су из школе додајући да је ученицима препоручено да уколико познају неког ко је осјетио страхоте Јасеновца, да запишу његову причу и на тај начин допуне своје знање о логорима у Другом свјетском рату и допринесу преношењу сазнања о страхотама које су Срби, Јевреји и Роми доживјели.

 

Related posts

Од понедјељка обавезна зимска опрема

admin

ГЕРОНТОЛОГИЈА БЕЗБЈЕДАН И ТОПАО ДОМ

admin

Комшије сложно притекле у помоћ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još