Друштво

Мајка шесторо дјеце
бије одсудну битку

Кристини Козаров, мајци шесторо дјеце из Горњег Детлака, послије рођења најмлађег дјетета откривен је карцином матернице који је метастазирао, а њено лијечење и бригу о малољетној дјеци глави породице Жељку могу да олакшају сви људи доброг срца.

Парохија Календеровачка и мјештани, ганути незавидном ситуацијом у којој се ова осмочлана породица нашла, покренули су хуманитарну акцију у коју могу да се укључе сви хуманисти.

Жељко Козарев каже да никада није очекивао да ће његовој породици требати помоћ других људи, али да је судбина одлучила да му покаже да може бити и другачије.

– Ружна је ситуација када требате помоћ других, а посебно јер никада нисам очекивао да ће се то десити мојој породици. Супруга је у болници, љекари је припремају за хемиотерапије, али је она слабог здравственог стања и за сада не знамо како ће лијечење даље тећи – испричао је Жељко додавши да су се први симптоми болести јавили два мјесеца послије рођења најмлађег дјетета.

– Имала је крварење скоро мјесец. Уз то, пукао јој је и чир и морала је на операцију. Послије тога је стигао налаз који је показао да има карцином матернице трећег степена који је захватио дебелео цријево са метастазом на плућима – рекао је Козаров додавши да су им у помоћ притекли надлежни свештених, Градска управа, комшије и многи други.

– Хвала им за све – казао је Козаров отац малишана од којих настарији има десет година, а најмлађи тек три мјесеца.

Свештеник Саво Митровић каже да су одмах по сазнању о Кристининој болести одлучили да се покрене акција за помоћ њеној породици.

– Када смо сазнали за њен проблем, искушење и крст који је снашао њену породицу, организовали смо се у прикупљању помоћи за лијечење. Кристинин супруг Жељко је добар и честит домаћин, вриједан, и труди се да прехрани своју породицу – рекао је Митровић додајући да је дио новца прикупљен, али да акцију настављају настојећи да још више олакшају тешку ситуацију у којој се ова породица налази.

– Њима ће свака помоћ добро доћи, без обзира колика је – навео је Митровић.

Уплате

Сви који желе да уплате новчане прилоге за помоћ породици Козаров то могу да учине на жиро – рачун број 5620058164798516 у „НЛБ Развојној банци“ на име  Жељко Козаров са назнаком „За помоћ Кристини“ или код парохијског свештеника Саве Митровића у Календеровцима.

Related posts

Дјечак Љубиша Пијетловић сам брине о домаћинству

admin

Школско звоно позвало ђаке у клупе

admin

Посљедњи дан школе за 232 матуранта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još