Друштво

Мај и јун биће у знаку
дефилеа младости и љепоте

Матуранти двије средње и четири основне школе у Дервенти овог прољећа опростиће се од досадашњих школских обавеза и у нове животне етапе закорачиће са матурских вечери које ће бити одржане крајем маја и почетком јуна.

Прилику да у свечаном руху прославе завршетак основне или средње школе и на дане проведене у школским клупама ставе печат матурске вечери, имаће сви дервентски матуранти.

Од Стручне и техничке школе 113 матураната опростиће се матурском забавом која је заказана за 24. мај.

– Ове године забава за матуранте биће одржана у Центру за културу. Све активности које се тичу организовања саме вечери, од достављања хране и одабира музике, препустили смо ученицима уз консултације са разредницима – казала је директорица ове школе Бранка Јовић, а седам дана касније, 31. маја, у свијет одраслих закорачиће 104 матуранта Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

– Ове године смо се опредијелили да матурску забаву организујемо у Центру за културу, а вјерујем да ће ученицима понијети најљепше успомене из наше школе и из ове вечери – казала је директорица Гордана Асентић.

Послије матурских забава средњошколаца, на исти начин од основне школе опростиће се и „мали матуранти“, и то почетком јуна. Од другара и наставника, како је за сада познато, први ће се опростити матуранти Основне школе „Никола Тесла“, а забава је заказана за 7. јун у Центру за културу.

– Ове године имамо пет одјељења матураната из централне школе и једно из подручне, тако да укупно испраћамо 125 матураната – рекао је директор школе Љубиша Ђурић, а дан послије њих центар града ће уљепшати дефиле матураната Основне школе „19. април“.

– Забаву за наше матуранте заказали смо за суботу, 8. јун, а планиран је и традиционални дефиле центром града-  казала је директорица Елвира Миљић.

Генерације матураната основних школа „Тодор Докић“ у Календеровцима и „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи, као и њихови претходници, матурске забаве имаће у просторијама школа и то почетком јуна.

У Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и ове године имају матуранте које ће испратити пригодном забавом.

– Не знамо још увијек тачан датум матуре, али ће то вјероватно бити у јуну. Ове године имамо једног матуранта у основној школи и два у средњој – казао је директор ове установе Владан Поповић.

Екскурзије

Осим забава које готово сви матуранти носе у посебно лијепим успоменама, дио опроштаја од школе су и екскурзије. Средњошколци који ће овог прољећа матурирати на матуралне екскурзије ишли су лани, а они који догодине завршавају школу тек се припремају за ово путовање. У Стручној и техничкој школи казали су да ће, као и претходних неколико генерације, матуранти у мају путовати у сјеверну Италију. Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ за разлику од претходних генерација, које су посјећивале Македонију и Грчку, путоваће у Италију, Француску и Шпанију.

Успомене за цијели живот а које настану на матуралној екскурзији понијеће и ученици осмих разреда ОШ „19. април“ који на више дана путују у Београд, док ће другој половини маја у оквиру матуралне екскурзије Сребрно језеро и градове у Србији посјетити осмаци ОШ „Никола Тесла“. С обзиром на мањи број ученика у клупама осмог разреда, ђаци из школе Календероваца неће ићи на матуралну екскурзију, док у осињској школи још увијек разматрају могућност одласка на екскурзију.

Related posts

МРАЗ СУТРА И У ПЕТАК, ЗАШТИТИТИ ВОЋЕ И УСЈЕВЕ

admin

НЕ ЈЕЊАВА ПОТРАЖЊА ЗА РАЧУНАРСКИМ СТРУЧЊАЦИМА И ОБУЋАРИМА

admin

Ивана Симић и Дајана
Дујаковић у „Ритму Европе“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još