Друштво

МОДЕРАН ПРИСТУП НАСТАВИ ДОБРА ПОДЛОГА ЗА ЗНАЊЕ

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ будућим средњошколцима у школској 2020/2021. години нуди седам занимања, а 144 ђака колико је предвиђено овогодишњом уписном политиком, имаће прилику да стичу знања кроз најмодернији наставни програм под окриљем образовне установе са стогодишњом традицијом.

Добра опремљеност кабинета и учионица, те квалификован наставни кадар подршка су свим ученицима који сједе у клупама Средњошколског центра.

Међу занимањима која будући средњошколци из Дервенте и околних општина могу да бирају, гимназија општег смјера већ годинама је једно је од најтраженијих.

– Знање стечено током четири године отвара врата свих високих школа и факултета. Ученици који су имали у гимназији одличан и врло добар успјех у великом броју уписују жељене факултете као буџетски студенти смањујући тако трошкове студирања. Овај смјер ученицима даје најбоље и најшире знање које им олакшава полагање пријемних испита – казао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић додајући да гимназијалци имају могућност да знање дограђују на додатној настави или да буду дио разних манифестација које организује ова школа.

– Ученици који су завршили нашу гимназију општег смјера уписивали су различите факултете како у Републици Српској, тако и у Србији и иностранству и то око 87 одсто матураната у првом року. Поносни смо јер сваке године наши ученици учествују на републичким такмичењима скоро из свих предмета за која су такмичења организована и постижу веома добре резултате. Сваке године учествујемо и сами организујемо културне манифестације, а имамо и богату понуду ваннаставних активности од којих су тренутно најактуелније драмски студио и музички бенд. За надарене ученике нудимо додатну наставу из математике, физике, хемије, биологије, информатике, српског, енглеског и њемачког језика – рекао је Дринић додавши да је овај смјер добар избор за матуранте основних школа који су још увијек неодлучни у вези са избором факултета, јер поред проширивања знања, имају и времена да донесу одлуку.

 

План уписа у школску 2020/2021. годину

Related posts

Постављен крст на
звоник сочаничког храма

Derventski List

ПАКЕТИ ПОМОЋ ЗА ДЕВЕТ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ ОСОБА

admin

Најмлађи музичари концертом
уљепшали Дан жена

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još