ИЗДВОЈЕНОКултура

Монодрама „Бесмртни дечак“ оживјела лик и дјело Мике Антића

Монодрама под називом „Бесмртни дечак“ за коју се у Центру за културу вечерас тражила столица више, на дервентску културну сцену изнијела је животне ситуације, борбе и стихове једног од најзаступљенијих, најцитиранијих и најомиљенијих пјесника Мирослава Мике Антића.

Лик и дјело Мике Антића истраживачки је и испитни рад студента четврте године Академије умјетности Данила Миленковића, који је истакао да је фокус монодраме у великој мјери на Микином дјетињству, односу са најбољим пријатељем, али и животним и искушењима.

– Велика ми је част извести своју испитну представу у Дервенти, а за гостовање у вашем граду заслужна је професорка Јованка Божовић Миловановић, која је и сама учествовала у овом пројекту. Дакле, реч је о представи која је настала о мом омиљеном песнику Мики Антићу и с обзиром да је немогуће ставити читав живот једне такве легенде у нешто више од час. Током представе сам се фокусирао на одређене делове његовог живота, почев од детинства, где сам највише обрађивао тему његовог односа са најбољим пријатељем, преко кафане, љубавног живота, а напосетку и његове животне борбе са алкохолом. Ово је био озбиљан истраживачки рад, првенствено, изазов да откријем који су то и моји таленти који ће мене представити у најбољем светлу, што сматрам да је у првом реду говорење поезије – рекао је Миленковић додавши да су припрема представе и цјелокупан рад на њој били веома садржајни, али и лијепо искуство.

Миленковић је, осим студија Академије умјетности, дипломирао и журналистику, а осим ове представе, недавно је изнио и дипломску представу у свом родном Нишу.

 

Related posts

ПОРОДИЧНА МЕДИЦИНА РАДИ И СУБОТОМ

admin

БОЉИ УСЛОВИ ЗА НАСТАВУ У СТРУЧНОЈ ШКОЛИ

admin

Усвојен потпуно измијењен капитални буџет

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još