Друштво

Музиком и поезијом
славили људска права

Интернационални мултирелигијски интеркултурни центар „Заједно“ вечерас је у „Напрековом“ дому уприличио музичко – поетско вече поводом 10. децембара, дана оснивања организације и Дана људских права.
У програму су учествовали хор “Мозаик“ са диригентицом Надом Вукичевић Толић, вокални солити и рецитатори Милица и Фадил Пелесић, Јелена Ђурђевић, Иво Гавран, Далибор Керкез, Јована Новић, Сеад Ибрић, Јасмина Радановић, Евита Бојковац, уз музичку пратњу Немање Николића, Марије Новић и Дамјана Теофиловића.
Предсједница ИМИЦ-а Јасмина Радановић казала је да је задовољна радом центра у овој години.
-Током ове године, која је при крају, можемо бити јако задовољни јер смо урадили много, учествовали смо у културно – умјетничком и спортском животу нашег града, а организовали смо низ манифестација по којима смо и препознатљиви. Истакла би манифестацију „Дервентско срце“, Вче духовне музике, а први пут смо организовали ИМИЦ-ов шаховски турнир – казала је Радановићева наводећи да је жеља да и наредне године наставе своје активности при чему је веома важна подршка публике која их вјерно прати и подржава.
Оснивач ИМИЦ-а у Дервенти Фадил Пелесић указао је на значај поштивања људских права.
-Ако нема људских права онда нема ни слободе, јер су људска права основ те слободе. Ми на овај начин, мислим једни од ријетких, то радимо и обиљежавамо. Подсјећамо људе да више морамо да водимо рачуна о људским правима, да морамо нешто више сами учинити не чекајући да за нас неко други ријеши проблеме – казао је Пелесић.

Related posts

ДАМАМА НА ПОКЛОН МЕЛОДИЈЕ И СТИХОВИ

admin

Школске дане украсили
слогом и активизмом

Derventski List

Осињани прославили славу
храма Светог Пантелејмона

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još