ИЗДВОЈЕНОНовости

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ВАТРОГАСНОГ КОМПЛЕКСА

Територијална ватрогасна јединица Дервента у протеклом периоду обновила је и модернизовала возни парк, а сада ишчекује изградњу новог ватрогасног дома у Мотајичкој улици на којем радови видно напредују.

Осим тога, током пандемије корона вируса, припадници ватрогасне јединице били су десна рука Општинског штаба за ванредне ситуације током активности спречавања ширења вируса.

Према ријечима старјешине Славена Пијетловића, ватрогасци су у протеклој години имали 109 интервенција, а недавном набавком новог возила, посао им је додатно олакшан.

– Набавком новог ватрогасног возила које, осим за гашење пожара, служи и за снабијевање водом других ватрогасних возила, комплетно смо технички опремили и обновили возни парк. Ново возило је тестирано и на терену приликом гашења великих пожара у Појезни и Пољу и оправдало је сва очекивања – рекао је Пијетловић додајући да изградњи новог ватрогасног комплекса у пуном јеку што ће дервентским ватрогасцима обезбједити ефикасније дјеловање у кризним ситуацијама.

Наиме, изградња комплекса у Мотајичкој улици отпочела је концем марта, а план је да зграда и приступне саобраћајнице буду завршени наредне године.

Ради се о објекту који се простире на 1.200 квадратних метара у оквиру којег ће се налазити десет гаражних мјеста, сала за састанке, канцеларије, те сервисни центар. У кругу комплекса биће и полигон за обуку ватрогасаца, те метеоролошка станица.

– Када је у питању развојна компонента, захваљујући привредном расту и развоју општине, паралелно се улагало и у ватрогаство, које је сада на завидном нивоу, а да све буде компактно потребно је градњу ватрогасног комплекса привести крају – закључује Пијетловић.

Апел

Пожари на отвореном, поготово током љета, представљају највећи ризик, те стога ватрогасци апелују на становништво да буду пажљивији.

– Главни проблем представљају велике површине необрађеног пољопривредног земљишта, а људи у намјери да то очисте, спаљују коров и шибље. То није проблем уколико такву активност најаве  Територијалној ватрогасној јединици која, у случају да се пожар измакне контроли, може правовремено да реагује и спријечи већу материјалну штету – рекао је Славен Пијетловић.

Related posts

ПОДРШКА ЗА МАЈКЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЈЕЦЕ НИЈЕ ИЗОСТАЛА

admin

Нови правилник о подстицајима
ступа на снагу 14. фебруара

Derventski List

АСФАЛТ ДО ИЛОВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još