Друштво

Настава за ученике Музичке школе од сутра у старој згради Гимназије

Ученици који похађају основну Музичку школу од сутра ће наставу имати у просторијама старе зграде Гимназије и то на првом и трећем спрату.

Ново полугодиште школске 2020/2021. године за ученике Основне школе „Никола Тесла“, у оквиру које дјелује и Музичка школа, почело је нешто другачије, с обзиром да је процијењено да објекат школе послије земљотреса који је крајем прошле године затресао тло и у Дервенти, није безбиједан за боравак. У складу с тим, ђаци наставу у новом полугодишту имају у објектима ОШ „19. април“ и средњошколском центру.

Према ријечима професора музике у Музичкој школи Милијане Жунић, усаглашено је да ученици часове музичке школе од сутра похађају у просторијама зграде некадашње Гимназије.

– Након усаглашавања одлуке о одржавању редовне наставе у просторијама других школа, договорено је да се и Музичка школа премјести, те смо на коришћење добили просторије на првом и трећем спрату некадашње Гимназије. Данас смо почели да преносимо инструменте у нове просторије, а од сутра планирамо да почнемо регуларно са радом – објаснила је Жунићева додавши да ће и музички инструменти бити премјештени у нове просторије.

– Гитаре и хармонике ћемо да превеземо властитим аутомобилима, а с обзиром да је школа опремљена са четири клавира, помоћ у превозу тих инструмената добили смо од предузећа „Комуналац“ – рекла је Жунићева.

Related posts

ЂАЦИ РАЗГЛЕДАЛИ НЕБЕСКА ТИЈЕЛА И САЗВИЈЕЖЂА

admin

Животиње спасавају и на операционом столу

admin

Заједничко дјеловање пресудно у борби против насиља

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još