Друштво

Најмлађе уче саобраћајним правилима

Представници Агенције за безбједност саобраћаја РС посјетили су данас вртић „Трол“ и предшколцима подијелили поклоне који ће проширити њихово знање и олакшати сналажење у саобраћају.

Ријеч је о превентивним активностима које агенција проводи у току године, а свјетлоодбојне прслуке и наруквице, као и слагалице добило је свих 60 малишана из старијих васпитно -образовних група.

– Склапајући пузле „10 лекција које живот значе“ малишани ће кроз игру учити о правилима безбједности у саобраћају. Такође, прслучићи и наруквице им стварају здраве навике и лакше ће схватити колико је то значајно да се носи у условима смањене видљивости. На тај начин постаће им јасно да су видљивији, а самим тим и безбједнији  у саобраћају уколико имају на себи таква обиљежја – рекао је руководилац Одјељења за возаче, путеве и возила при Агенцији за безбједност саобраћаја Никола Торбица, који је активност реализовао са колегом Гораном Бошњаком.

Том приликом увјерили су се да мали „троловци“ већ знају основна правила понашању у саобраћају, али су истакли да константно треба радити на ширењу знања посебно код најмлађих учесника у саобраћају.

Такође, најавили су да је у предстојећем периоду планирана реализација активности у сарадњи са локалном управом, а које су у вези са дјечијим ауто-сједиштима.

 

Related posts

Године се по свом
нижу, журили или не

Derventski List

ТРЖИШТУ РАДА НЕДОСТАЈЕ БРАВАРА – ЗАВАРИВАЧА, ПЕКАРА, МЕСАРА

admin

Запажени резултати и из
српског језика и математике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još