Друштво

Најмлађим преносе важност очувања здравља

Дом здравља, поводом 7. априла, Свјетског дана здравља, организовао је бројне активности чији је циљ указивање најмлађим суграђанима и ђацима на важност очувања здравља и планете Земље.

Како је саопштено из ове здравствене установе, екипе Дома здравља протекле седмице посјетиле су Основну школу „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи гдје су обављени превентивни систематски прегледу ученика осмог разреда, а ђаци су, у складу са програмом систематске имунизације у Републици Српској, вакцинисани против дифтерије и тетануса.

Ученицима је демонстрирано како да исправно воде рачуна о оралној хигијени, а ђаци другог и трећег разреда кроз радионицу су упознати о важности личне хигијене и здраве исхране у очувању здравља.

Хигијенско – епидемиолошка служба 6. и 7. априла посјетиће вртић „Трол“ гдје ће заједно са малишанима одржати радионицу о теми „Наша планета, наше здравље“, како гласи и слоган под којим се ове године обиљежава Свјетски дан здравља.

Руководилац Службе за хигијенско – епидемиолошку заштитиу Дома здравља др Милена Бјеговић Ђујић казала је да Свјетска здравствена организација овим слоганом настоји да истакне огроман утицај климатских промјена на здравље људи и неопходност ангажовања свих политичких, економских и социјалних капацитета на очувању природне средине.

– Процјењује се да више од 13 милиона смртних исхода годишње има везу са неповољним условима средине усљед климатских промјена. Свједоци смо да су се због ових промјена прошириле бројне болести које су се првобитно јављале у тропским и суптропским областима и које преносе комарци и други инсекти поријеклом из ових дијелова свијета – навели су из Дома здравља.

Related posts

Тржиште и даље вапи за машинском струком

admin

Путнике превозе до љекара,
али и у друге државе

Derventski List

ДРУГАРУ У ЧАСТ ОБИЉЕЖИЛИ ДАН ОБОЉЕЛИХ ОД ЦИСТИЧНЕ ФИБРОЗЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još