Друштво

ОПРЕЗ ПРИ ЈЕСЕЊИМ РАДОВИМА У ПОЉУ

Пољопривредници, али и организације које се баве радовима у пољу требало би да приликом жетве поведу рачуна о заштити од пожара, упозорили су из Ватрогасне јединице.

Истичу да је приликом јесењих радова у пољу потребно се придржавати посебних мјера као што су стално дежурство и вођење рачуна о техничкој исправности пољопривредне механизације, те правилно скадиштење механизације.

– Комбајн којим се обављају жетва и вршидба мора бити снабдјевен исправним апаратом за гашење пожара типа “С-9”, ашовом и лопатом. Ако се жетва и вршидба обављају са три или више комбајна, поред ове опреме морају бити обезбијеђени аутоцистерна или цистерна са тракторском вучом запремине од 3.000 до 5.000 литара напуњена водом, са уграђеном пумпом и опремом за гашење пожара – саопштили су из Ватрогасне јединице.

Додају да је веома важно придржавати се и других безбједносних мјера у жетви и вршидби, те водити рачуна о камарењу сламе и неовршених усјева, а у њиховој близини није дозвољено паљење ватре и пушење.

Related posts

Радо прихватам нове изазове и перспективе

admin

На забаван начин савладавају математику

admin

Видовдан окосница
историје Срба на Балкану

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još