ИЗДВОЈЕНОКултура

„Цјеловитост“ Саре Савић плијени сликарским мајсторијама

Прва самостална изложба академске сликарке Саре Савић под називом „Цјеловитост“ представљена је вечерас дервентској публици, а двогодишње стваралаштво младе умјетнице заблистало је на зидовима Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.
Савићева је свој таленат приказала на двадесетак слика, претежно радјеним техником уља на платну, међу којима су примијетни и радови са додатком других материјала којима, како умјетница каже, постиже текстуре које можемо срести у природи.
– Све је почело са покретом и човјеком као главним мотивом, а касније сам увидјела да константно осјећам пејзаж у позадини својих дјела, али у некој апстрактној форми да укључујем природу уз фигуре, и то се развило у ноту сједињења, те да у неком потпуно апстрактном смјеру све то заједно циркулише. Вечерас се представљам, претежно, радовима уља на платну, а у своје стваралаштво често укључујем силикон или текстил, што ми помаже да постигнем текстуре које можемо срести у природи и тако повезујем своје дјеловање са самим процесима у природи и указујем на то јединство, ту цјеловитост која се налази међу свим што постоји – рекла је Савићева истакавши да је најважније постићи експресију пратећи умјетнички концепт.
– Одувијек сам тежила апстрактном експрезионизму у свом стваралаштву. Наравно волим и удио симболизма и експресивност, која је јако важна јер она изазива ту реакцију пратећи концепт. Просто, бесмислено ми је и штуро да само гледам у нешто и пребацим то на папир, док сматрам да је најважније да постоји комуникација са публиком и да дјело представља нешто више од саме површине, као и да даје назнаке шта је предстојало стварању – рекла је Савићева.
Ова млада умјетница се представила и на хуманитарној манифестацији „Љетна арт сцен“ која се у нашем граду одржава по први пут.

Related posts

Улица Краља Петра Првог
добија нови изглед

Derventski List

Нова опрема за још ефикасније интервенције

admin

ОПШТИНСКА КАСА БИЋЕ ТЕЖА ОД 19.108.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još