Друштво

Најспретнији ђаци изборили
регионално такмичење

Екипа Основне школе „Никола Тесла“ из редова подмлатка Црвеног крста, те екипа омладине из Средњошколског центра „Михајло Пупин“ избориле су прва мјеста на градском такмичењу у пружању прве помоћи, те ће своје знање имати прилику да укрсте са екипама из регије.

Дервентски Црвени крст окупио је јуче у Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи око 80 ученика основних и средњих школа на такмичењу у пружању прве помоћи са реалистичним приказом повреда, стања и обољења.

Из редова подмлатка учествовале су екипе из све четири основне школе и то по двије из ОШ „Никола Тесла“, „19. април“ и „Ђорђо Панзаловић“ и једном екипом ОШ „Тодор Докић“, док је омладина имала своје представнике у по једној екипи из СШЦ „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе.

– Циљ такмичења је провјера стечених знања и вјештина из области пружања прве помоћи, а у основи такмичења јесте да ученици при томе науче да заиста пруже прву помоћ унесрећеној особи, било да се деси земљотрес, поплава, саобраћајна несрећа или било каква друга катастрофа – објаснио је секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић додавши да су у организацији задовољни активизмом младих.

– Послије периода који је обиљежио корона вирус, већи број организација Црвеног крста у другим локалним заједницама, суочава се са враћањем омладине и подмлатка на стазе хуманости и деловања Црвеног крста, а ми смо заиста поносни, јер смо окупили око стотину нових чланова младих. Задовољни смо њиховим одзивом и ангажованошћу. За успјех да одржимо младе и њихову бројност засигурно су добрим дијелом заслужни наставници и професори – казао је Кујунџић.

Стручни дио 26. градског такмичења провели су љекари Дома здравља Дервента на челу са др Надом Обрадовић, волонтер Бојан Ђекић и Славојка Миоданић из Службе хитне помоћи.

Подмладак и омладина дервентског Црвеног крста већ у петак, 28. априла, у Вукосављу ће бити дио регионалног такмичења.

Related posts

Препоручена обустава рада вртића у општинама које су ближе епицентру

admin

КРСНА СЛАВА ОВЕ ГОДИНЕ САМО СА УКУЋАНИМА

admin

Матурском забавом заокружили
школовање у „Будућности“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još