ИЗДВОЈЕНОНовости

Најуспјешнији ученици
истински понос Дервенте

Свједочанства испуњена петицама и награде на такмичењима којим су се окитили дервентски ученици основних и средњих школа истински су понос Дервенте.

Истакнуто је то данас током пријема који у част најуспјешнијих ученика традиционално организује градоначелник Милорад Симић, упућујући им честитке, али и награде.

Дервентске основне и средње школе, као и Музичка школа ОШ „Никола Тесла“, по завршетку школске године могу да се похвале са седам ученика генерације и укупно 22 „вуковца“, те шест ђака побједника такмичења и седам екипа које су својим школама донијеле награде са спортских и фолклорних смотри.

Свима њима уручене су новчане награде, а за те намјене из буџета града је издвојено 7.470 марака.

Поносну титулу ученика генерације из Средњошколског центра „Михајло Пупин“ носи Стефан Милојевић.

– За овај успјех било је потребно доста труда и залагања. Свакако, имао сам и слободног времена, захваљујући доброј организацији, а ипак као један од најупечатљивијих тренутака из средње школе је двоструко прво мјесто из математике и физике у регији – казао је Милојевић који школовање планира да настави у Новом Саду.

Школовање у Стручној  и техничкој школи „Вуковом“ дипломом и титулом ученика генерације уљепшала је Ивана Новић.

– Посебно су ми драге биле ваннаставне активности, а наша школа и наше одјељење кулинарских техничара по томе су били препознатљиви. Надам се да ће и нове генерације наставити нашим стопама – казала је Новићева додавши да припрема пријемни испит за гастрономију у Београду.

Музичку школу са дипломом ученице генерације завршила је Сара Дубајић.

– Љубав према музици су ми на неки начин усадили родитељи, то јест, на њихов наговор сам уписала Музичку школу, а касније сам завољела да свирам клавир – казала је Дубајићева.

Ученик генерације Основне школе „Никола Тесла“, а од септембра ученик гимназије опшег смјера Михајло Ножица награђен је за труд којим је свједочанства испунио петицама.

– Уз добру организацију, сваки успјех је могућ – додао је овај ученик.

Екипа фолклорне секције ОШ „19. април“ другу годину заредом тријумфовала је на републичком такмичењу.

– Секција наставља да ради са око 60 чланова распоређених у двије групе, а имамо и велики број ђака који су заинтересовани да нам се придруже – рекла је руководилац ове секције Андреа Миљић.

Да су успјешни ђаци ипак највећи понос својих родитеља,  истакао је Томас Дритенпрајс.

– Не постоји мјера којом би се измјерио понос, а посебно јер знам да је мој син Марко, пошто се бави професионалним спортом, учио у ауту и хотелу, између такмичења, и изостао је са око 300 часова. Поносан сам јер је успио да уз све то заслужи све петице – казао је Дритенпрајс.

Градоначелник је честитао свим успјешним ђацима њиховим наставницима, професорима и директорима школа, а посебно родитељима.

– Од бројних свечаности и радости које красе ова град, ово су посебни тренуци, када славимо успјехе ученика, најбољих у генерацији. Ови млади људи ће сигурно наставити да о нашој Дервенти проносе лијеп глас у свијету – рекао је Симић додавши да град подржава образовање и младе издвајањима из буџета.

– Ми настојимо да сваке године из буџета града издвојимо око три милиона за дјецу и образовање, почев од подршке вантјелесној оплодњи, боравка у вртићу, првачићима, средњошколцима, а послије студентима кроз стипендије. Улагање у младе људе никад није погрешно, као ни обезбјеђивање бољих услова за њих и зато можемо да се похвалимо и значајним средствима уложеним у спортске терене и проширење капацитета вртића „Трол“ у висини од милион марака властитих средстава – казао је Симић.

Награђивање најбољих ученика дугогодишња је пракса Градске управе у циљу подршке образовању младих.

ОШ „Никола Тесла“

Мушка екипа Основне школе „Никола Тесла“ у футсалу и женска екипа у рукомету који су постигли успјехе на регионалним такмичењима своје новчане награде прослиједиће у хуманитарне сврхе, односно за помоћ социјално угроженим породицама.

Related posts

СТОПИРАНЕ ЕКСКУРЗИЈЕ ИЗВАН БиХ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

admin

У ДЕРВЕНТИ ГЛАСАЛО 41 ОДСТО БИРАЧА

admin

Дервента позитивном климом држи темпо развоја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još