ИЗДВОЈЕНОНовости

НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ ПРИКУПЉЕНО 18.450 КМ

Од продатих позивница за Светосавски бал прикупљено је 18.450 марака, од којих 6.870 иде на име организације, а преосталих 11.580 КМ биће распоређено за куповину звона за Саборни храм Успења Пресвете Богородице и најбољег студента техничких наука.

Одлучено је то у Колу српских сестара „Царица Милица“, које је организовало бал који је 4. фебруара одржан у хотелу „Бисер“.

  • Коло српских сестара купиће звоно број четири које кошта око 6.200 евра. Такође, одлучиле смо да 1.000 марака, које смо предвидјеле као награду студенту техничких наука, од три најбоља, поклонимо Драгораду Радуловићу и новац ћемо му у сљедећу недјељу уручити у нашем храму – казала је предсједница КСС Ђурђа Додиг Пијетловић.

Радуловић је студент друге године софтверског инжињерства на Електротехничком факултету у Новом Саду.

Из Кола додају да је најављена и донација у износу од 1.000 марака, тако да би сви планирани трошкови требало да буду покривени од прикупљених средстава.

Чланице Кола српских сестара захвалиле су се начелнику општине Милораду Симићу и предсједнику Скупштине општине Маријану Кљајићу који су својим доласком подржали бал, као и свима који су својим присуством допринијели овом значајном догађају, те менаџменту хотела „Бисер“ који се одрекао зараде и на тај начин подржао први Светосавски бал у овом вијеку.

Related posts

Војска РС својим подвизима заслужила вјечну славу

admin

Дервентска привреда чврсто стоји на ногама

admin

ЈЕДНОГЛАСНО ЗА 1,5 МИЛИОН КМ УЛАГАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još