Култура

„Нешто као срећа“ на престижном
позоришном фестивалу у Србији

Глумачка постава Драмског студија Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ представиће се у суботу, 9. децембра, на сцени фестивала 45. „Масукини дани“ представом „Нешто као срећа“.

Млади дервентски глумци на овом фестивалу једини су представници из Републике Српске, а на истој сцени представиће се професионални и аматерски театри и то позориште на Теразијама, позоришта „Славија“, „Театар на брду“, „Театар 011“, те Народно позориште из Београда, те многа друга.

– Пред сами крај године, наш студио има огромну част и захвалност да наступа на једном од најстаријих и најеминентијих позоришних фестивала у Србији. Наступ на „Масукиним“ данима је од огромног значаја за наш студио, библиотеку, саму Дервенту, а можемо слободно рећи и за Републику Српску с обзиром на то да смо на овом фестивалу једини представници културе из наше земље – казао је ментор и идејни творац Драмског студија Синиша Тешановић додавши да је посебна част што ће имена Дервенћана као учесника фестивала бити уписана заједно уз имена великих професионалних и аматерских театара из Србије.

– На овом фестивалу, представиће се велика глумачка и редитељска имена из Србије и то Љиљана Стјепановић, Мина Лазаревић, Раде Марјановић, Дејан Цицмиловић, Ђурђа Тешић, Јелена Ђокић, Виктор Савић, Слобода Мићаловић, Вук Костић и други – нагласио је Тешановић.

„Масукини дани“ од 26. новембра до 10. децембра по 45. пут у Великој Плани на једном мјесту спајају професионалне и аматерске представе и пред публику ставља широк спектар ликова и тема.

Related posts

ЉЕПОТЕ ДЕРВЕНТЕ У ОБЈЕКТИВУ ИВАНА ЖИВКОВИЋА ПРОМОВИШУ СРПСКУ

admin

„NPC Лајф“ отвара позоришни
новембар у Дервенти

Derventski List

„ФЕСТИВАЛ ЕТНО ПЈЕСМЕ“ У СУБОТУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još