ИЗДВОЈЕНОНовости

Нова опрема за још ефикасније интервенције

Припадници Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице града Дервента, опремљени су новим радним одијелима и заштитним униформама, које ће им омогућити још ефикасније интервенције, а рад 14 припадника ове јединице олакшаће и набавка нове пратеће опреме.

За опремање ове јединице из буџета града издвојене су 72.000 КМ, а ватрогасце – спасиоце данас је посјетио градоначелник Милорад Симић истакавши да је ова јединица и до сада извршавала све задатке у спасавању живота и имовине.

– Опремање ватрогасно – спасилачке јединице један је од озбиљнијих пројекта, а иако је ова јединица и до сада била коректно опремљена и извршавала све задатке, од данас вјерујем да смо по опремљености у самом врху Републике Српске. Нове униформе за читав тим ватрогасаца и набавка додатне опреме која је била неопходна у интервенцијама чини искорак у спасавању људи и имовине и вјетар у леђа овој јединици – рекао је Симић.

Старјешина Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице Славен Пијетловић захвалио се Градској управи за подршку, оцијенивши да је ова јединица тренутно једина у Српској која посједује заштитне униформе попут ових које су набавили.

– Вјерујем да је у Републици Српској само наша јединица опремљена новим униформама. Поред тога, добили смо радне униформе за сваког нашег ватрогасца, изолационе апарате и осталу опрему која нам је неопходна за рад – објаснио је Пијетловић додавши да нове униформе пружају бољу заштиту приликом пожара и других интервенција, што је свакако на првом мјесту.

Related posts

Стипендије вјетар у леђа

admin

Из модерне штале дневно „потече“ 1.600 литара млијека

admin

Једногласно усвојен сет закона о повећању плата

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još