ИЗДВОЈЕНОНовости

Уговорени инфраструктурни
послови вреднији од милион КМ

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас са компанијом „Геокоп“ уговор о изградњи и санацији 28 путних праваца у 18 мјесних заједеница вриједан 824.400 марака, те уговор о редовном одржавању путева и улица у износу 204.700 марака.

Ради се о пројектима који су планирани капиталним буџетом за ову годину, а градоначелник је подсјетио да су за капиталне пројекте предвиђена два милиона марака.

– С обзиром да смо капитални буџет усвојили раније него иначе, у децембру прошле године, раније улазимо и у реализацију планираних пројеката. Уговорима који смо данас потписали предвиђено је да буде уложено више од милион КМ у инфраструктуру. Изражавам задовољство, и увијек сам срећан када се ради и то причињава задовољство и нама у управи и грађанима – рекао је Симић.

Уговор вриједан 824.388 марака подразумијева изградњу 28 путних праваца од чега четири у Мишковцима, три у Осињи, по два путна правца у Календеровцима, Великој Сочаници, Горњим Церанима, Горњем Детлаку и Врховима. По једна дионица пута биће изграђена у Горњој Лупљаници – Тешића Баре, за шта је издвојено највише средстава и то 100.000 марака, те у Пољу, Дријену, Појезни, Живиницама, Црнчи, Доњим Церанима, Трстенцима, Агићима, Доњом Лупљаници и Куљеновцима.  

Градоначелник је подсјетио да су активна градилишта на више локација у граду.

– Средствима из буџетског суфицита из прошле године реализује се неколико пројеката. У току су радови на Улици краља Петра Првог, од Хармана до Рампе, те неколико других инфраструктурних послова свеукупне вриједности 2.246.000  марака  – рекао је Симић додавши да ускоро креће и реконстукција објеката ОШ „Никола Тесла“.

– Радимо упоредо и осињски водовод са 1.000 прикључака у  вриједности  4,2 милиона КМ, као и водовод у Вишњику за око 50 домаћинстава у сарадњи са општином  Брод, а ускоро се очекује и завршетак водовода у Кострешу. Све ове послове обављамо са задуженошћу од тек 2,7 одсто – нагласио је Симић.

Проширење вртића „Трол“

Градоначелник је најавио и скори почетак проширења  капацитета вртића „Трол“.

– Отворене  су  понуде  и  аукција ће показати  ко  је  од два понуђача повољнији. Радови су планирани у вриједности 910.000 марака, што у вртићу створити простор за пријем више од 140 дјеце.  Надам  се  за седам дана да ће бити одабран извођач и уведен у посао – рекао је Милорад Симић.

Related posts

Нови рендген апарат пуштен у употребу

admin

Прикупљено 112 доза крви

admin

Забрањен увоз више од 20 тона мандарина из Турске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još