ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ново возило за сигурнији превоз корисника „Сунца“

Корисници Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“ од сада на располагању имају безбједнији превоз захваљујући набавци новог комбија.

Ради се о донацији Градске управе, пријатеља удружења, одборника локалног парламента, те дервентских приватних предузећа, а комби ће служити за превоз 23 корисника „Сунца“. Тим поводом у просторијама „Сунца“ организован је пријем и презентовање возила.

Предсједница удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић захвалила се свима за помоћ коју већ годинама указују овом удружењу.

– „Сунце“ обавља свакодневни превоз корисника дневног центра од 2012. године у континуитету и то из свих села на територији Дервенте гдје живе дјеца са сметњама у развоју. Желим да се захвалим пријатељима нашег удружења који су, након што смо их упознали са идејом набавке новог возила, подржали ову акцију, а међу првима се одазвао градоначелник, као и одборници нашег парламента, а истакла бих да је ову идеју подржала и предсједница РС Жељка Цвијановић, Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима РС МеНеРаЛи, електропривреда Добој, те приватна предузећа из Дервенте – објаснила је Спасојевићева.

Градоначелник Милорад Симић казао је да град настоји на брине о удружењима и пружа им сталну подршку.

– Уз помоћ донатора, те средстава издвојених из буџета града у износу од око 10.000 марака, данас можемо на радост свих нас да вјерујем да ће 23 корисника, из свих дијелова Дервенте, безбједно долазити до просторија удружења. Из буџета града издвајамо 25.000 марака за превоз дјеце, али и за њихов боравак, што засигурно није довољно, али представља дјелимичну олакшицу родитељима око стотину дјеце из овог удружења – рекао је Симић додавши да поред средстава у ове заједнице треба уложити и вријеме и љубав.

Свима који су на било који начин помагали удружењу током протеклих година, али и помогли набавку возила, корисници су данас уручили захвалнице.

Related posts

У „Сунцу“ настају креативне честитке за 8. март

admin

ПРОСТОРИЈЕ „ИЗВОРА“ НА ПЛЕХАНУ ДОБИЛЕ ЧЕТВРТОГ СТАНАРА

admin

Појезна у понедјељак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još