ИЗДВОЈЕНОКултура

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић, синоћ су пред пуном салом Центра за културу, одиграли представу „Ноћ богова“, подаривши дервентској публици прави позоришни угођај.

Аутор Миро Гавран причу смјешта у вријеме француског краља Луја XIV, на десетогодишњицу краљевог друговања са дворском лудом и писцем Молијером. Они се заједно опијају и током весеља краљ открива да је сазнао да његови пријатељи играју драму о њему у којој га исмијавају, па их присиљава да ту фарсу одиграју само за њега.

Луткић је истакао да овај комад не сврстава ни у један жанровски оквир, а Илић је истакао да је представа кренула од глумаца, што је резултирало квалитетом комада.

Ћетковић је похвалио дервентску публику, те примијетио који су потенцијали када је култура у питању.

– Ово је прича којом се поставља питање да ли је могуће пријатељство између носилаца власти и уметника, с обзиром на то да је посао уметника да увек критикује власт. Овде се говори о људским природама и примењива је на свако време. Први пут сам играо у Дервенти и било је лепо што је сала била пуна, а реакције у току представе су биле праве позоришне, ни превелике, а ипак реакције – рекао је Ћетковић истакавши да у нашем граду постоји потенцијал да се угосте много већа позоришта.

Представа „Ноћ богова“ премијерно је изведена 2015. године.

Related posts

Васпитачи прва карика у ланцу образовања

admin

Дервента стасала
у успјешан град

Derventski List

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „КАИНОВ ОЖИЉАК“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još