ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од школе се опраштају уз музику, пјесму и поворку градом (ФОТО)

Матуранти дервентских средњих школа опраштају се данас од наставе уз музику, пјесму и поворку улицама града.

Весеље је почело од раних јутарњих часова у школском дворишту уз трубаче, а настављено колоном аутомобила која је уз сирене, пјесму и заставе прошла градом.

У добром расположењу и уз пјесму и игру, матуранти редом истичу да је ово посебан дан у њиховом животу, јер данас улазе у свијет одраслих, спремни да крену разним животним путевима.

Од данас бивша гимназијалка Тина Оро истиче да ће школске дане памтити по лијепим догађајима које је доживјела са својим другарима.

– Било је лијепо и занимљиво у школи, много сам научила, али је дошло вријеме да кренем даље. Данас је посебан дан за све нас, зато желимо да уживамо у цјелодневном дружењу. Послије славља уз трубаче и дефилеа аутомобилима наставићемо забаву на Патковачи, а вечерас имамо и журку – истакла је Оро.

Школовање у Стручној и техничкој школи данас је завршила Дејана Балешевић која је због жеље да научи више о економији, банкарству и књиговодству прије четири године изабрала економску школу.

– Средња школа нам је донијела много промјена у животу. Ово нам је била животна прекретница помоћу које смо научили много тога. У економској школи, осим доброг стручног знања, имали смо и квалитетне часове страних језика, а поред школских активности, имали смо могућност да учествујемо на секцијама, попут рецитаторске, новинарске и драмске, гдје смо могли изразити свој умјетнички потенцијал. Препоручила бих ову школу свима, јер она заиста нуди могућности за стицање знања, као и за даље школовање – истакла је она за школски лист „Стршко“.

Многа лица матураната данас квасе сузе, радоснице, али и жалоснице. Жал за школским данима није крила Јелена Сивчевић која је стекла звање кувара.

– Било нам је јако лијепо током школовања и највише смо захвални професорима праксе који су били увијек уз мене. Научила сам много тога што ми може бити корисно како у животу, тако, и ако будем одлучила да се бавим овом професијом. Ово је једно лијепо и корисно занимање које мора да се воли, – рекла је она.

Од школских дана данас се опростило укупно 214  ђака, од којих су 124 ученика који су похађали наставу у седам одјељења Стручне и техничке школе, а у два одјељења мање било је распоређено 90 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Related posts

Градски парламент засједа 11. фебруара

admin

ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЦИГАРЕТЕ

admin

Тона пелета на тржишту РС до 480 КМ плус ПДВ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još