ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Полагањем вијенаца на спомен-обиљежју код Основне школе „Никола Тесла“ палим борцима у Народноослободилачком рату, на Партизанском гробљу и у Босанским Лужанима, обиљежен је Дан побједе над фашизмом.

Вијенце су положили представници општинске организације СУБНОР-а, замјеник начелника општине Синиша Јефтић, те делегација општинске Борачке организације.
Предсједник општинске организације СУБНОР Борислав Прерадовић рекао је да је наша дужност да овај датум обиљежавамо и преносимо на наше потомке и на тај начин његујемо сјећање на страдале.
– Много жртава је пало у тадашње вријеме, наших предака, наших родитеља, дједова и осталих суграђана који су заслужили да ми данас овај празник обиљежавамо. Ми смо дужни и обавезни да овај празник његујемо и да преносимо на наше потомке, јер се никад не смије заборавити највеће зло које је могло захватити човјечанство у то вријеме- рекао је Прерадовић.
Замјеник начелника општине Синиша Јефтић је након полагања вијенца и изражавања поштовања палим борцима честитао јубиларних 75 година обиљежавања Дана побједе над фашизмом истакавши да је ово прилика да се присјетимо да се тако нешто никад не понови.
– Прије свега желим да честитам јубилеј, 75. годишњицу обиљежавања Дана побједе над фашизмом, прије свега свим учесницима у борби против фашизма, њиховим потомцима, али и свима нама којима је ово је прилика и да се присјетимо свих жртава које су изгубљене, да би их се сјетили а поред тога и да би се подсјетили да се такве ствари никад не понове- рекао је Јефтић.
Предсједник Општинске борачке организације Чедо Вујичић истакао је двије темељне вриједности које његују борци Народноослободилачког рата заједно са борцима из Одбрамбено-отаџбинског рата.
– Борци из Другог свјетског рата и борци из отаџбинског рата баштине двије темељне заједничке вриједности, а то су мир и слобода и отуд присуство општинске борачке организације на обиљежавању Дана побједе над фашизмом . Те двије вриједности нас окупљају и 9.маја и сваког другог датума када прослављамо мир и слободу. Осим обиљежавања у граду, овај празник се обиљежава и у Босанским Лужанима гдје су зли људи у зла времена празник побједе над фашизмом искористили да нанесу зло, да убију значајан дио становника овог села и да се на тај начин сврстају на страну оних који не цијене те двије вриједности које спајају борце оба рата- казао је Вујучић.

Related posts

Скупштина града
засједаће 11. априла

Derventski List

ЗАБРАЊЕНЕ ПОСЈЕТЕ У ДОБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ

admin

Уручени поклони прворођеној беби у 2021.

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još